Antena Meniu Search
x

Acțiunea 'Sărbători de iarnă în siguranță!': Polițiștii au aplicat amenzi de peste un milion de lei

Polițiștii au aplicat marți amenzi de peste 1 milion de lei pentru diferite nereguli la agenți economici și au constatat 123 de infracțiuni, după ce au făcut verificări privind comercializarea produselor de larg consum.

 Polițiștii au aplicat marți amenzi de peste 1 milion de lei pentru diferite nereguli la agenți economici și au constatat 123 de infracțiuni, după ce au făcut verificări privind comercializarea produselor de larg consum în marile centre comerciale, precum și în piețele și târgurile din toată țara, în cadrul acțiunii "Sărbători de iarnă în siguranță!", potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, bunuri de 205.460 de lei. Totodată, au fost indisponibilizate bunuri de 94.680 de lei și au fost confiscate 12.660 de kg de carne și produse din carne în valoare de 137.460 de lei.

Dintre cele 123 de infracțiuni constatate, 30 erau fapte de evaziune fiscală și 42 infracțiuni de contrafacere.

Articolul continuă după reclamă

În baza planului de acțiune "Sărbători de iarnă în siguranță!", aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, Poliția Română acționează, la nivel național, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor prin verificarea legalității activităților comerciale desfășurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Acțiunea "Sărbători de iarnă în siguranță" a fost anunțată pe 23 noiembrie de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

De la acea dată și până la sfârșitul sezonului rece, din dispoziția ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, forțele MAI sunt angrenate în această acțiune de amploare, care are drept scop creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, prin asigurarea unui climat de securitate publică la nivel național, informează IGPR.

Efectivele MAI acționează pe două paliere — cel de prevenire și acela de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

Pe durata acestei acțiuni au loc misiuni punctuale în domeniul menținerii și asigurării ordinii publice, prevenirii violenței stradale, al siguranței rutiere, precum și pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor economico-financiare.

Se acordă o atenție sporită verificării modului de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare, a celor specifice sărbătorilor de iarnă și a articolelor pirotehnice.

Sursa: agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Stiri sociale » Acțiunea 'Sărbători de iarnă în siguranță!': Polițiștii au aplicat amenzi de peste un milion de lei