Antena Meniu Search
x

Adolescentul care s-a electrocutat pe un pod CFR din Herăstrău, mutat în Belgia

Adolescentul care s-a electrocutat pe un pod CFR din parcul Herăstrău se luptă pentru viaţă într-un spital din Belgia. Medicii l-au trimis acolo pentru că are arsuri prea grave. Iar fratele lui face apel pentru salvarea sa, într-un mesaj emoţionant.

de Redactia Observator

la 17.06.2019, 19:38

Vezi și

Adolescentul care s-a electrocutat pe un pod CFR din parcul Herăstrău se luptă pentru viaţă într-un spital din Belgia. Medicii l-au trimis acolo pentru că are arsuri prea grave. Iar fratele lui face apel pentru salvarea sa, într-un mesaj emoţionant. Elevul de 16 ani este dansator profesionist şi elev la secţia de actorie a Liceului Dinu Lipatti. A venit din Chişinău la Bucureşti visând la o carieră de succes în România. Dar a ajuns la un pas de moarte, după un gest care a ucis, doar în ultimii 5 ani, 42 de români. 

Sunt clipe de cumpănă în viaţa lui Alexandru. 27 de mii de volţi i-au străbătut corpul. Alături de el, un prieten, şi el electrocutat după ce a încercat să-l ajute, îl ţine strâns în braţe, până când pot interveni salvatorii. La indicaţiile lor, cei doi adolescenţi stau nemişcaţi, culcaţi pe podul din metal - pentru că dacă se ridică, riscă să declanşeze un nou arc electric.

15 români au murit, în ultimii 5 ani, electrocutaţi pe calea ferată

O jumătate de oră au stat adolescenţii sub linia de înaltă tensiune. În cele din urmă, salvatorii au reuşit să-i coboare în siguranţă. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După misiunea dramatică a pompierilor, a urmat intervenţia medicilor. Pe Alexandru l-au dus iniţial la Spitalul Floreasca. Însă astăzi de dimineaţă l-au transferat într-o clinică din Bruxelles, pentru că adolescentul are 70 la sută din suprafaţa corpului arsă. 

Colegii şi prietenii lui au deschis un cont pentru donaţii, pentru a-i fi aproape în clipele de cumpănă. 

La 16 ani, Alexandru este o prezenţă obişnuită la concursurile de dans profesionist. A ajuns în România din Republica Moldova alături de fratele său mai mare. În paralel, studiază şi actoria la Liceul Dinu Lipatti şi se implică în proiecte caritabile.

Nu este clar de ce s-a urcat elevul pe podul metalic. Nu şi-a dat seama probabil că poate fi electrocutat şi fără să atingă firele de înaltă tensiune. La o distanţă mai mică de un metru şi jumătate, între corpul uman şi cabluri se poate forma un arc electric. 

O tânără spune că "ar trebui să nu ne mai cocoţăm noi peste tot ca să ne facem poze. Şi să fim mai atenţi pe unde mergem, în primul rând". În timp ce un bărbat este de părere că "pentru mine este de neînţeles de ce, de ce ai face lucrul ăsta". 

În ultimii 5 ani, 42 de oameni s-au electrocutat pe calea ferată, sub liniile de înaltă tensiune. 15 dintre ei au murit. Dintre aceştia, 6 erau minori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Adolescentul care s-a electrocutat pe un pod CFR din Herăstrău, mutat în Belgia