Video Afacerea cu care un profesor universitar din Bihor a dat lovitura. Cererea este atât de mare, încât bărbatul se gândeşte să extindă producţia
Afacerile cu plante exotice încep să prindă tot mai mult în România. Vânăta tigrată, roşia neagră sau castravetele amar sunt doar câteva dintre soiurile aduse de peste tot din lume şi crescute într-o sera unică, în Bihor. Iar cel care a reuşit să le aclimatizeze este un profesor universitar de biologie.
Peste 50 de soiuri diferite de roşii şi alte legume atipice sunt crescute de un profesor universitar de biologie din Bihor. Bărbatul a transformat terenul din curtea bunicilor într-o fermă ecologică de o mie de metri pătraţi şi a adus zeci de soiuri de seminţe de plante din străinătate. Printre acestea sunt tomatele gigant, galbene, cele tigru cu gust de ananans sau cele negre.
Afacere în curtea bunicilor
Mihai Cărbunaru – inginer agricol: E negru indigo, nu sunt chiar la maturitate. Are proprietăţi suplimentare faţă de roşia obişnuită, pe lângă o cantitate impresionantă de licopen, are şi mulţi antioxidanţi. Aici avem o vânătă tigrată. Are mai puţine seminţe şi în al doilea rând este mai albă, cu un gust superior. În totalitate, este cu o clasă superioară vinetei normale.
Vânăta tigrată se vinde cu 7 lei kilogramul, cu 2 lei mai mult decât cea normală. Însă cererea este atât de mare, încât bărbatul se gândeşte să îşi extindă afacerea.
O altă legumă mai puţin cunoscută care creşte în serele bărbatului este castravetele amar.
Mihai Cărbunaru – inginer agricol: Merge foarte bine bine cu iaurt. E amar, într-adevăr, dar e foarte sănătos. E foarte bun pentru cei care au diabet de tip doi.
În plus, pe lângă legumele atipice, profesorul are şi 10 arbori tropicali.
Fermierul vrea sa se extindă și să mai adauge înca un solar cu legume și fructe. Aici, va creşte varza kale, chinezească, rucola plus alţi câțiva arbori de citrice mai deosebite.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰