Antena Meniu Search
x
LIVE

Video I-a ars întreaga casă, în timp ce se ruga la biserică. Când a ajuns, nu i-a mai rămas decât să plângă

Zi cumplită pentru un bătrân din Bistriţa Bârgăului! În timp ce se ruga la biserică, vecinii l-au anunţat că-i arde locuinţa. A mers într-un suflet acasă, unde, cu ochii în lacrimi, a privit neputincios cum agoniseala de-o viaţă se duce pe apa sâmbetei.

De Mihai Leder la 08.03.2021, 14:29
Vezi și

Până la sosirea pompierilor, localnicii au încercat să-i salveze gospodăria, însă nu au putut stinge flăcările puternice.

Cred că se aprinde şi în jos! Nu mai merge, că e plin de fân acolo. Uite, se aprinde şi cealaltă!

Primii care au dat alarma au fost vecinii! Au sunat imediat la 112, iar cei mai curajoşi au încercat să salveze animalele din flăcările puternice. 

Era la biserică în timp ce casa îi ardea

"Au sunat la pompieri şi am stat să ajungă pompierii, că nu ne-am putut apropia. Am văzut fum. Am venit, am luat curentul, am dezlegat căţelul, am scos calul din grajd... Era plin de fum. Şi acum mă doare pieptul de la fum".

În momentul izbucnirii incendiului, proprietarul se afla la biserică. Lăsase focul aprins în sobă şi a mers să se roage. În câteva zeci de minute, însă, agoniseala sa de-o viaţă s-a dus pe apa sâmbetei. 

- "Aveţi asigurare la casă, domnule Traian?

- Nu am. 

- Nu aveţi...

- Am avut, dar nu mai am.

- Ce să mai fac? Ce mai pot să fac?"

A rămas singur pe drumuri

Focul a ajuns şi la acoperişul unei case învecinate şi se putea extinde cu repeziciune la celelalte locuinţe, din cauza distanţei foarte mici dintre ele.

Radu Someşan, pompier: "Când am ajuns aici, grajdul cu casa era cuprinse în totalitate de flăcări, şi acoperişul celei de-a doua case. Am intervenit cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă tip B, am cerut sprijin de la Bistriţa care au intervenit şi ei cu o încă autospecială cu apă şi spumă, şi autoscara".

Fără soţie şi fără copii, nea Traian a rămas acum pe drumuri.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » I-a ars întreaga casă, în timp ce se ruga la biserică. Când a ajuns, nu i-a mai rămas decât să plângă