Antena Meniu Search
x

Ai des COȘMARURI? Astfel de vise pot ascunde o BOALĂ GRAVĂ

Visele pot reprezenta indicii importante în ceea ce priveşte starea de sănătate a oamenilor

Visele pot reprezenta indicii importante în ceea ce priveşte starea de sănătate a oamenilor

Visele violente pot reprezenta un semn precoce de dezvoltare a unor afecțiuni ale creierului, precum Alzheimer, informează dailymail.co.uk.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că visele pot transmite indicii valoroase în ceea ce priveşte sănătatea oamenilor şi chiar pot transmite semne ale unor boli, înainte ca simptomele specifice să apară.

Cei mai mulţi oameni au între patru şi şase vise pe noapte, dar îşi amintesc numai două sau trei pe săptămână. Oamenii îşi amintesc visele numai dacă se trezesc în timpul lor. Se pare că femeile îşi amintesc visele mai frecvent decât bărbaţii, o posibilă expicaţie fiind aceea că au somnul mai uşor.

Coşmarurile pot fi conectate însă şi cu problemele cardiace, potrivit unui studiu efectuat pe mai mult de 6.000 de persoane. De asemenea, coşmarurile pot fi un avertisment pentru dezvoltarea migrenelor. Temperatura ridicată sau prea scăzută în timpul nopţii poate duce la crearea mai multor vise. În acest sens, experţii recomandă ca temperatura camerei să fie menţinută la 18 grade.

Totodată, insomnia şi durerile îi pot face pe oameni să se trezească în mod repetat în timpul nopţii, ceea ce înseamnă că îşi amintiesc cu mai multă uşurinţă visele. Medicii spun că dacă o persoană doarme prea puţin câteva nopţi la rând, ea poate să aibă vise ciudate în prima noapte de odihnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ai des COȘMARURI? Astfel de vise pot ascunde o BOALĂ GRAVĂ