Antena Meniu Search
x
LIVE

Al doilea weekend de libertate pe litoral. O mare de zmeie s-au lăsat purtate de vânt

Sport extrem, o mare de zmeie purtate de vânt şi multă adrenalină. Aşa a fost atmosfera pe litoral, în cel de-al doilea weekend de libertate.

De Redactia Observator la 25.05.2020, 11:27
Vezi și
  • O oră de kitesurfing porneşte de la 50 de euro.
  • Este nevoie de 10 şedinţe ca să reuşeşti să-ţi menţii echilibrul.

Pentru că vremea a ţinut cu ei, pasionaţii de kitesurfing au dat iama pe mare şi s-au dat în spectacol. Chiar dacă este permis pe timpul stării de alertă, kitesurfingul rămâne însă un sport solicitant, pentru care este nevoie de multă pregătire.

Plaja din Constanţa s-au umplut de zmeie în al doilea weekend de libertate. Iubitorii de kitesurfing abia aşteptau ca vântul să bată cu putere. De asta au nevoie pentru a face spectacol pe mare.

Reporter: Cum e, după două luni de izolare?

Sportiv: Ştii cum a fost în astea două luni? Zici că a fost în ciuda kiterilor. A bătut vântul în fiecare zi, dar văd că încă se ţine. Dacă bate vântul, uităm de lunile alea.

Un costum de neopreun, o placă şi un zmeu pe care fiecare încearcă să îl manevreaze cât mai bine. Pe apă, se încinge, imediat, o competiţie.

Cine zboară mai sus sau cine face cele mai spectaculoase acrobaţii. De fapt, cine este cel mai priceput la joaca cu vântul.

Andrei Damian, manager şcoală kiteboarding: Suntem o gasca de prieteni si impreuna evoluam. Cand suntem toti pe apa, aratam unul altuia ce putem face. E un vant puternic de care profitam la maximum.

Sportiv: Cum te simti pe apa, ce sentiment ai?

Andrei Damian, manager şcoală kiteboarding: Am un sentiment de libertate, ma simt bine, fac sportul care imi place.

Specialiştii spun că pentru a practica kitesurfing-ul, trebuie să ai o minimă condiţie fizică.

O oră de kitesurfing porneşte de la 50 de euro şi este nevoie de 10 şedinţe ca să reuşeşti să-ţi menţii echilibrul pe placă şi să înveţi să manevrezi zmeul.

De asemenea, trebuie să investeşti şi în echipament. Preţurile pleacă de la o mie de euro.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Al doilea weekend de libertate pe litoral. O mare de zmeie s-au lăsat purtate de vânt