Antena Meniu Search
x

Video Alternative pentru masa de Paşte. Ce recomandă specialiştii în locul preparatelor din miel

În mod tradiţional, de pe masa de Paşte nu lipseşte friptura de miel, dar acest fel de carne nu place tuturor. Mulţi au înlocuit mielul cu peşte, pui, porc sau chiar legume. Bucătarii s-au adaptat la noile preferinţe şi au soluţii vegetariene chiar şi pentru drob şi stufat.

de Redactia Observator

la 03.04.2022, 21:39

Vezi și

Pui, curcan, peşte ori vită. Sunt recomandările specialiştilor pentru a înlocui tradiţionala friptură de miel. Carnea de iepure poate fi şi ea o variantă mult mai sănătoasă, chiar dacă este mai scumpă. Pentru o friptură perfectă, iepurele se ţine în baiţ timp de 24 de ore şi apoi se pune la cuptor cu legume, vin şi ulei. 

Mărioara Hojbotă, bucătar: Friptura noastră de iepure poate fi servită cu un piure aromatizat, însoţit cu un spanac tras la tigaie aromatizat cu usturoi. Al doilea mod este o friptură servită cu risotto şi cu o salată fresh de baby spanac, struguri şi roşii cherry.

Pentru cei care nu consumă carne, tradiţionalul drob de miel poate fi reinterpretat în mod delicios: drob din ciuperci de pădure. 

Mărioara Hojbotă, bucătar: Avem nevoie de pipinci sau ghebe, hribi, ceapă verde, usturoi, verdeaţă, ardei, ouă fierte, ouă crude şi soia.

Pe acelaşi subiect

Ingredientele amestecate se pun în tavă, la fel ca drobul, şi se bagă la cuptor pentru 40 de minute. 

Fie că alegem carne de miel sau alte preparate mai uşoare, nutriţioniştii spun că este important să nu exagerăm în perioada sărbătorilor. 

Ionuţ Ştefan, nutriţionist: Ar fi bine să evităm combinaţia la aceeaşi masă şi de ouă, de brânză şi de carne de miel. Pentru digestie va fi un efort extrem de mare. De preferat, carnea de miel să o combinăm cu legume proaspete, cu salate, cu un orez fiert sau cu un cartof fiert, natur sau un piure. 

Cumpărătorii iau în calcul şi preţul unui kilogram

Preţurile vor dicta şi ele ce vom pune pe masă de Paşte. 

''Mai puţină carne, oricum. Nu ştiu, carne de porc sau vită. Legumele sunt pe primul loc. Carnea de miel nu, nu sunt fan, n-am fost niciodată.'' 

''Nu cred că o să luăm carne de miel că o să fie foarte scumpă. Facem sarmale, facem ciorbă. Din vită, din porc, din legume. Cam 100, 200 de lei.'' 

''Ţinem puţin de tradiţie, dar e în funcţie şi de preţurile care vor fi. Totul s-a scumpit, inclusiv carnea de miel.''

Crescătorii de animale estimează că anul acesta preţul pentru un kilogram de carne de miel va ajunge şi la 45 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Alternative pentru masa de Paşte. Ce recomandă specialiştii în locul preparatelor din miel