Antena Meniu Search
x

Am intrat, nedorit, în topul celor mai mari tragedii din istorie, petrecute în cluburi. Colectiv, 63 de morți. Locul 15

Am trecut de explozia de la "Tractorul", cu 47 de morți, am lăsat în spate și accidentul aviatic de la Balotești, cu 60. Anul 2015, final de lună octombrie, avea să aducă României cea mai mare tragedie din istoria modernă a țării, pe timp de pace

Am trecut de explozia de la "Tractorul", cu 47 de morți, am lăsat în spate și accidentul aviatic de la Balotești, cu 60. Anul 2015, final de lună octombrie, avea să aducă României cea mai mare tragedie din istoria modernă a țării, pe timp de pace.

Incendiul din Clubul Colectiv, soldat cu pierderea a 63 de vieţi, sute de tineri răniţi şi traumatizaţi şi un număr greu de estimat de victime colaterale, a dus la o demascare a sistemului corupt din România. S-au deschis dosare, s-a schimbat Guvernul şi se caută în continuare soluții.

În tot acest timp, bilanțul negru pare să nu vrea să se oprească. Cea de-a 63-a victimă a murit într-un spital din Marea Britanie. A pierdut lupta, iar odată cu dispariția ei, tragedia din Colectiv intră, nevoit, dar oficial, în topul celor mai mari tragedii din istorie, petecute în cluburi.

15. Incendiul din Club Colectiv versus Incendiul dintr-un club din Gothenburg, Suedia.

Numărul de victime plasează cele două tragedii la egalitate. 63 de morți. 

Club Colectiv. 30 octombrie 2015, ora 22:30. Câteva artificii aprind buretele aflat pe un stâlp de lângă scenă. Focul cuprinde tavanul, iar fumul gros provoacă panică. Cei aproximativ 300 de oameni care se aflau în club pentru a participa la lansarea unui nou album al trupei rock Goodbye to Gravity, se înghesuie spre singura ieșire. Primul bilanț: 27 de morți, sute de răniți. Bilanțul crește văzând cu ochii. 22 decembrie: 63 de morți.

ARTICOLUL CONTINUĂ PE A1.RO!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Am intrat, nedorit, în topul celor mai mari tragedii din istorie, petrecute în cluburi. Colectiv, 63 de morți. Locul 15