Antena Meniu Search
x

Amendă și oameni trimiși în izolare, după ce rudele unui bărbat mort de coronavirus i-au deschis sicriul

Familia din Gura Humorului care a desigilat sicriul unui bărbat mort de coronavirus, ca să-i facă o înmormântare ca la carte, a fost amendată cu 10.000 de lei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.07.2020, 16:51

Amendă și oameni trimiși în izolare, după ce rudele unui bărbat mort de coronavirus i-au deschis sicriul
Amendă și oameni trimiși în izolare, după ce rudele unui bărbat mort de coronavirus i-au deschis sicriul - Facebook
  • Rudele decedatului de COVID-19 au rupt sigiliul sicriului si au depus trupul în locuința lor, pentru a fi privegheat în mod traditional.
  • Mai multe persoane care au participat la priveghi au fost puse în izolare, iar ancheta DSP nu a ajuns la final.

În plus, cinci persoane au fost trimise în izolare după gestul inconștient al rudelor care au ignorat toate măsurile de prevenire a raspândirii noului coronavirus.

Inspectorii DSP Suceava au precizat că în cazul bărbatului mort de covid-19 la Spitalul județean Suceava, familia a ridicat sicriul cu trupul neînsuflețit pe data de 29 iunie, sub semnătură și s-a angajat ca o sa respecte legea, adică vor duce mortul direct la groapa. 

În schimb, membrii familiei, odată ajunși acasă, au rupt sigiliul sicriului si au depus trupul in locuinta lor, pentru a fi privegheat in mod traditional. 

Pe data de 30 iunie, după ce au aflat acest lucru, polițiștii împreună cu inspectorii DSP, au descins în locul respectiv si au obligat familia să îngroape decedatul in cel mai scurt timp. 

Soția bărbatului decedat a primit o amendă de 10.000 de lei iar cinci persoane care au fost găsite la fața locului și identificate ca fiind contacți direcți, au fost trimise direct in autoizolare. 

Anchetă DSP continuă, în condițiile în care există informații că aproximativ 100 de persoane, rude, vecini și cunoștințe, au participat la priveghere, pana sa vina polițiștii.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Amendă și oameni trimiși în izolare, după ce rudele unui bărbat mort de coronavirus i-au deschis sicriul