Sute de şoferi amendaţi drastic din cauza utilizării telefonului la volan
17 şoferi au rămas pietoni în utimele două zile, după ce au fost prinşi că vorbeau la telefon. Alte câteva sute au plătit 1.200 de lei pentru că nu s-au putut desprinde de aparate nici măcar atunci când sunt la volan.
17 şoferi au rămas pietoni în utimele două zile, după ce au fost prinşi că vorbeau la telefon. Alte câteva sute au plătit 1.200 de lei pentru că nu s-au putut desprinde de aparate nici măcar atunci când sunt la volan. Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să folosească handsfree sau dispozitivele care permit comandarea telefoanelor cu ajutorul comenzilor vocale.
În timp ce înaintează uşor în coloana aflată la semafor, acest şofer îşi continuă nestingherit conversaţia la telefon. Dacă ar fi văzut de un poliţist, ar plăti pentru gestul său aproape 1.200 de lei. Mulţi au păţit-o deja.
În două zile, peste 320 de conducători auto au fost amendaţi. Alţi 17 au rămas fără permis şi asta pentru că în timp ce vorbeau la telefon au încălcat şi alte reguli. Noua lege a adus la bugetul de stat peste 200 de mii de lei din amenzi.
- Șofer teribilist și inconștient, filmat făcând drifturi într-un sens giratoriu din Focşani. Tânărul, amendat...
- Un taximetrist beat s-a urcat cu maşina pe un scuar, chiar lângă sediul poliţiei din Constanţa
- Şofer beat, prăpăd pe o stradă din Constanţa. Trei oameni au ajuns la spital, patru maşini au fost avariate
- Captură uriașă în vama Siret. Un șofer de TIR a ascuns prin metoda "capac" ţigări în valoare de jumătate de...
- Şofer rupt de beat, cursă nebună cu poliţia pe urme în Simeria. În loc să oprească, a apăsat pedala de...
Şi alternatve există. De la banalul handsfree până la dispozitive moderne care pot apela sau răspunde doar pe baza comenzilor vocale.
Nu doar mânuirea telefonului mobil este sancţionabilă în timp ce conduceţi ci şi a camerei de bord, din autoturism. Amenda depăşeşte 1100 de lei. În plus, puteţi rămâne fără permis, dacă simultan încălcaţi o altă regulă de circulaţie.
Noile reguli îi vizează şi pe biciclişti, vatmani sau şoferii autobuzelor.
Mai bine de jumătate dintre conducătorii auto implicaţi în accidente rutiere au recunoscut că foloseau telefonul mobil atunci când a avut loc impactul.
Anul trecut, 6.500 de şoferi au fost amendaţi de poliţişti după ce au fost prinşi vorbind la telefon în timp ce conduceau. Modificarea Codului Rutier vine în urma unei campanii Observator-STOP LIVE PE FACEBOOK LA VOLAN.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰