Antena Meniu Search
x

Polițiștii au dat amenzi de milioane de lei pentru nerespectarea carantinei

Şi totuşi, mulţi români continuă să ignore faptul că oricare dintre noi ar putea răspândi virusul ucigaş. În doar 24 de ore, au fost date peste 5.600 de amenzi. Pe străzile din toată ţara, sunt peste 12.000 de poliţişti şi militari.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 26.03.2020, 22:32

Vezi și
  • Polițiștii au dat amenzi de milioane de lei pentru nerespectarea carantinei
  • Oamenii legii au verificat declarațiile pe proprie răspundere date de cei prinși pe stradă

Şi totuşi, mulţi români continuă să ignore faptul că oricare dintre noi ar putea răspândi virusul ucigaş. În doar 24 de ore, au fost date peste 5.600 de amenzi. Pe străzile din toată ţara, sunt peste 12.000 de poliţişti şi militari. De la distanţă, prin geamuri, verifică declaraţiile pe proprie răspundere sau adeverinţele permanente emise de angajatori.

"Adeverinţă permanentă? Actul de identitate să mi-l mai arătaţi".

Ora 8 şi jumătate dimineaţa. Sectorul 6, Bucureşti. Pe Bulevardulul Iuliu Maniu, nimeni nu trece neverificat. Poliţişti, însoţiţi de militari, citesc atent motivele pentru care românii ies din case.

"Vă rugăm să respectaţi regulile de izolare şi distanţare socială. Nu vă expuneţi! Vă rog să-l ţineţi dumneavoastră, să-l pot citi. Şi-un act de identitate, vă rog".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ordonanţa Militară nr.3 a intrat în vigoare de ieri şi spune clar. Nimeni nu poate ieşi din casă fără un motiv întemeiat. Să meargă la serviciu, pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată sau pentru cumpărături. Indiferent de situaţie, trebuie obligatoriu să aibă la ei declaraţia pe proprie răspundere deja completată sau adeverinţă de la angajator.

"Unde mergeţi? Sunteţi pregătiţi cu tot ce aveţi nevoie? Da, da, mergem până la spital, e soţia gravidă".

"Unde mergeţi? La muncă. De unde veniţi? Aveţi totul pregătit? Bragadiru, da. Haideţi! Ridicaţi geamul! O zi bună!".

La fiecare filtru, poliştii şi militarii sunt pregătiţi şi pentru oamenii care nu respectă izolarea sau cei care ar trebui să fie în centre de carantină. 

"În cazul în care avem o situaţie deosebită... Compatimentul din spate este izolat de compartimentul poliţiştilor, iar în autospecială există un echipament care să-i asigure poliţistului o protecţie. Ochelari, combinezon... Şi măşti, măşti şi dezinfectant. E un echipament minim de protecţie". 

Doar de ieri şi până azi, la nivel naţional, s-au dat peste 5.600 de amenzi. Valoarea lor depăşeşte 7.400.000 de lei. 

Peste 12.000 de oameni ai legii au grijă ca românii să respecte Ordonanţa Militară. 

"Unde mergeţi? În Ghiroda. În Ghiroda? De unde veniţi? De la Săcălaz. Lucraţi? Adeverinţă? Da".

"Cum vi se par măsurile luate de autorităţi? Corecte. Nu vă deranjează că vă opresc? Nu. Mi se pare normal".

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus în România, polițiştii au mai dat peste 1.880 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de izolare sau carantină. Pentru zădărnicirea combaterii bolilor au fost întocmite până acum peste 180 de dosare penale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Polițiștii au dat amenzi de milioane de lei pentru nerespectarea carantinei