Antena Meniu Search
x

Românii care nu selectează gunoiul reciclabil de cel menajer riscă amenzi

Cine nu reciclează primeşte amendă. Începând de astăzi, reguli noi intră în vigoare, iar românii care nu selectează gunoiul reciclabil de cel menajer riscă sancţiuni dure. Doar că mulţi nu pot să respecte legea. Primăriile nu şi-au respectat obligaţiile.

de Redactia Observator

la 01.07.2019, 22:27

Vezi și

Cine nu reciclează primeşte amendă. Începând de astăzi, reguli noi intră în vigoare, iar românii care nu selectează gunoiul reciclabil de cel menajer riscă sancţiuni dure. Doar că mulţi nu pot să respecte legea. Primăriile nu şi-au respectat obligaţiile, iar în faţa blocurilor nu există peste tot pubele pentru hârtie, plastic şi sticlă.

Milioane de români riscă amenzi ori de câte ori duc gunoiul. Legea îi obligă să separe deşeurile reciclabile de gunoiul menajer, altfel riscă sancţiuni de până la 2.000 de lei. 

Dar pentru că pubelele speciale pe care autorităţile locale ar fi trebuit să le instaleze lângă fiecare imobil sunt inexistente, gunoiul se aruncă în continuare la grămadă.

Intră in obligaţia primăriilor ca fiecare imobil să aibă, de astăzi, pubele pentru materiale reciclabile precum plasticul, metalul, hârtia şi sticla. Diferite de cele în care ajunge gunoiul menajer. 

În sectorul 6 din Capitală, oamenii spun nu doar că nu au pubele, dar nici măcar nu au auzit de noile reguli.

Lentoarea autorităţilor vine cu un cost pe care îl vor suporta, la final, tot cetăţenii. Garda de Mediu va aplica primăriilor taxe suplimentare de 50 de lei pentru fiecare tonă de deşeu colectat.

În Cluj-Napoca, pubelele speciale au fost montate în unele locuri. Chiar dacă oamenii separă deşeurile, maşinile de salubritate continuă să ridice gunoiul la grămadă. Abia la rampă, se face separarea.

Sancţiunile vor fi aplicate de Garda de Mediu sau de Poliţia Locală doar dacă cetăţenii au cum să recicleze, dar aleg să nu o facă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Românii care nu selectează gunoiul reciclabil de cel menajer riscă amenzi