Antena Meniu Search
x

Anchetă de amploare la Ambulanţa din Argeş, în cazul femeii înjunghiate lăsată în stradă

Înjunghiată de două ori de soţ şi apoi uitată ore întregi de asistenta care trebuia să-i salveze viaţa.

Vezi și

Înjunghiată de două ori de soţ şi apoi uitată ore întregi de asistenta care trebuia să-i salveze viaţa. Detalii şocante ies la iveală în ancheta de la Ambulanţa din Argeş. Managerul vorbeşte despre probleme de comunicare şi admite că viaţa pacientei a fost pusă în pericol. Asistenta care s-a grăbit să ajungă la spital cu soţul agresor nu ar fi anunţat că în urmă a lăsat o femeie grav rănită. 

"Ambii pacienti puteau sa moara la cum s-a actionat din punctul de vedere al ambulantei! Si la gravitatea cazurilor!" - o spune chiar şeful Ambulanţei Argeş. Ieri, exista un singur medic. Dar era la coordonare, iar din primele discuţii cu salvatorii, spune că doctorul nu ştia că în urmă, la locul atacului, a rămas un pacient. O femeie înjunghiată de două ori, chiar de soţul ei.  

Marian Hiru, directorul de Ambulanţă Argeş: "Acolo asistenta a facut triajul. Agresorul era pacientul mai grav. Nu era obligatia ei sa sune si sa solicite inca o ambulanta tinand cont ca mai avea inca un pacient ranit grav, care sangerea puternic? In mod normal, da. Asistenta a anuntat, dom`le, vedeti ca eu am lasat o pacienta pe un scaun cu 2 bandaje si ea sangereaza? Din datele pe care le am in acest moment, nu."

Se investighează un lung şir de erori. Ies în evidenţă şi problemele staţiei de ambulanţă Piteşti. 

Marian Hiru, directorul de Ambulanţă Argeş: "De ce n-au fost medici? Pentru ca ceilalti doi medici pe tura sunt in concediu medical, absolut obiectiv. De ce a fost o singura ambulanta trimisa, in conditiile in care pe apel s-a inteles ca sunt doi oameni raniti? Ambulantele din teren, cele sase ambulante din Operativ, de pe statia Pitesti erau la solicitare."

A fost nevoie de alte zeci de apeluri, şi ale localnicilor, şi ale poliţiştilor, pentru ca femeia să fie, în cele din urmă, preluată de o salvare.

Trei ore care ar fi putut să o condamne la moarte. A fost găsită în şoc hemoragic. La spital, doctorii au intrat cu ea de urgenţă în sala de operaţie. Asistenta, dar şi medicul coordonator vor da explicaţii. Sancţiunile pot merge până la concediere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Anchetă de amploare la Ambulanţa din Argeş, în cazul femeii înjunghiate lăsată în stradă