Antena Meniu Search
x

Anchetă dificilă în cazul hoţilor care au furat sute de tone de cupru, în valoare de trei milioane de euro

O bandă de hoţi a dat o lovitură de peste 3 milioane de euro, în cel mai mare jaf al anului. După un scenariu demn de film, escrocii au furat peste 400 de tone de cupru dintr-un depozit din Arad. Gruparea a spart sistemul informatic al firmei şi a păcălit angajaţii cu acte false.

Vezi și

O bandă de hoţi a dat o lovitură de peste 3 milioane de euro, în cel mai mare jaf al anului. După un scenariu demn de film, escrocii au furat peste 400 de tone de cupru dintr-un depozit din Arad. Gruparea a spart sistemul informatic al firmei şi a păcălit angajaţii cu acte false.

Cele 400 de tone de cupru ar fi fost comandate de o societate multinaţională din Arad, care produce cabluri pentru maşini. Marfa ar fi ajuns în vagoane în gara din Curtici. Aici a început jaful pus la cale în cel mai mic detaliu. Printr-o fraudă informatică, gruparea de hoţi ar fi trimis un e-mail firmei care deţine cuprul, cu datele comenzii şi chiar şi cu o dovadă fictivă a plăţii. În numele companiei care trebuia să primească marfa, hoţii au trimis trei tiruri care să preia barele de cupru. A fost nevoie de zeci de drumuri pentru a transporta încărcătura. 

Cei trei şoferi au bătut şoseaua Arad-Timişoara de 40 de ori. Camerele de supraveghere au surprins toate cursele. 

Bogdan Ban, primar oras Curtici: Am fost contactaţi de către organele care cercetează cazul, le-am furnizat imaginile de pe camerele de supraveghere pe care le avem în localitate, iar mai departe trebuie să îşi facă treaba. Sunt mai multe imagini. Accesele la pasajul CFR şi ieşirile din localitate.

Şoferii tirurilor s-ar fi legitimat cu acte de transport şi cărţi de identitate false.  Tonele de cupru au fost ulterior transportate în trei localităţi din Timiş. În comuna Becicherecu Mic, poliţiştii au descins în depozitele care aparţin unui afacerist grec. 

Rusu Raimond, primar Becicherecu Mic. Judetul Timis: A închiriat o parte din halele respective altor producători. Pe raza comunei nu acţionează la ora actuală sau nu funcţionează niciun centru de colectare a materialului feros.

Oamenii legii au descins la fosta zootehnice din Becichecu Mic. Întreaga cantitate se afla lângă una dintre aceste clădiri. 

Pe piaţă, o tonă de cupru, un material foarte căutat şi folosit la confecţionarea cablurilor, valorează aproximativ opt mii de euro. Prejudiciul total se ridică la aproape 3 milioane şi jumătate de euro. Potrivit unor surse din anchetă, cei trei indivizi care ar fi fost reţinuţi sunt din Arad şi au până în 35 de ani. 

Urmează o anchetă extrem de dificilă, în care procurorii trebuie să afle dacă suspecţii fac parte dintr-o reţea mai mare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Anchetă dificilă în cazul hoţilor care au furat sute de tone de cupru, în valoare de trei milioane de euro