Antena Meniu Search
x

Andrei Trifu, rănit în Colectiv: "Dacă am uita, se va repeta din nou"

"Cred că iertarea va veni ușor, ușor, dar nu trebuie să uităm ce s-a întâmplat pentru că, dacă am uita, se va repeta din nou."

"Cred că iertarea va veni ușor, ușor, dar nu trebuie să uităm ce s-a întâmplat pentru că, dacă am uita, se va repeta din nou.", a spus Andrei.

Andrei Trifu, care a fost rănit în clubul Colectiv, iar în prezent se află internat la Spitalul Bagdasar-Arseni, a povestit joi clipele de coșmar prin care a trecut pe 30 octombrie, amintindu-și că, în momentul izbucnirii incendiului, toată lumea "a paralizat" pentru câteva secunde ca într-o "stare de hipnoză generală".

"De iertat.. Se zice să ierți, dar să nu uiți. Cred că iertarea va veni ușor, ușor, dar nu trebuie să uităm ce s-a întâmplat, pentru că, dacă am uita, se va repeta din nou. Pe mine nu mă va opri un dezastru sau o nenorocire să îmi trăiesc viața pe care am ales-o și să fac ceea ce îmi place și să merg cu drag și să îmi ascult prietenii și să susțin muzica rock românească. Asta va fi pentru tot restul vieții mele la fel cum a fost și înainte", a declarat Andrei Trifu, la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Gândul său se îndreaptă către cei care și-au pierdut viața în incendiu și spune că, împreună cu prietenii, va comemora de câte ori va avea ocazia "sufletele pierdute" în urma tragediei.

"Ne-am întâlnit acolo ca să susținem alți prieteni, care în momentul acela erau pe scenă și își lansau al doilea album. În momentul în care a izbucnit incendiul, a fost o stare de hipnoză generală, lumea a paralizat pentru câteva secunde. Nimeni nu se aștepta la acest fenomen. Cumva eu atunci, în momentul acela de hipnoză generală, am reușit să îmi fac loc spre ieșire. Am văzut că focul ia amploare și din pregătirea mea de ani de zile — 25 de ani de armată — mi-am dat seama că ceva este în neregulă și atunci am căutat modul prin care să îmi salvez în primul rând mie viața. Înainte să fac chestia aceasta am strigat la toată lumea să se lase cât mai jos posibil. Am încercat să induc oamenilor o umbră de reacție, să se salveze cât mai mulți. Spre ieșire s-a creat o busculadă, bineînțeles cei mai nepregătiți au început să tragă de cei din față să își facă loc ei să iasă. În momentul acela s-a creat ceea ce știm cu toții la ce a dus, la pierderea atâtor vieți", și-a amintit Trifu.

El povestește că și-a ținut respirația aproximativ un minut și jumătate și a stat cu ochii închiși până la ieșirea din club.

"Eu până spre ieșire am reușit să îmi mențin respirația. Aproximativ un minut și jumătate cu ochii închiși m-am târât pe coate și genunchi exact cum am învățat în armată. Lucrul acesta m-a salvat, mi-a salvat căile respiratorii. În urma controalelor făcute nu am absolut nimic pe această parte. Și de piciorul meu a tras cineva. De piciorul meu stâng trăgea cineva", a spus Andrei.

În opinia sa, vinovată de tragedie se face conducerea clubului, care ar fi trebuit să ia un minim de măsuri de siguranță în caz de incendiu.

"Conducerea clubului trebuia să pună minimum de măsuri de siguranță în caz de incendiu. Aceste măsuri de siguranță trebuie să existe peste tot. În orice instituție, în orice club, în orice loc trebuie să existe un stingător, un hidrant, lucruri pe care putem toți să le manevrăm. Aceste fenomene nu se întâmplă des, dar când se întâmplă uitați-vă cu ce rezultat vin. Eu cred că adevărații vinovați vor fi până la urmă pedepsiți. Poate să fie și o vânătoare de vrăjitoare, dar, mă repet, nu este cazul nostru", și-a exprimat încrederea acesta.

Andrei consideră că medicii și-au făcut datoria intervenind așa cum trebuie.

"Dacă vorbim de autoritățile medicale, în momentul acela da. Au intervenit cum trebuie. (...) Ce am observat eu pozitiv a fost mobilizarea unei forțe umane în sprijinul nostru și al familiilor victimelor", a mai spus Andrei Trifu.

Sursa: agerpres.ro 

Foto: mediafax.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Andrei Trifu, rănit în Colectiv: "Dacă am uita, se va repeta din nou"