Antena Meniu Search
x

Video Angajați ai primăriei, apeluri distractive pe bani publici

Telefoane şi abonamente plătite din bani publici, dar folosite în scopuri personale de mai mulţi funcţionari din Gorj. Fie pentru a-şi suna rudele din străinătate, fie ca să participe la concursuri televizate. Neregulile au fost scoase la iveală de inspectorii Curţii de Conturi care au verificat cum s-au cheltuit banii la mai multe instituţii publice. Primarii şi angajaţii sunt acum buni de plată.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 04.03.2021, 12:05

Vezi și

Toţi cei 21 de angajaţi ai Primăriei Logreşti au primit telefoane de serviciu, cu tot cu abonamente. Cu facturile plătite din banii publici, salariaţii şi-au făcut de cap. 

- Erau convorbiri internaţionale, din ce scriu cei de la Curtea de Conturi. În străinătate s-a sunat?

- Da

- S-a recuperat prejudiciul.

- De la salariaţi?

- Ordonatorul principal de credite a plătit dumnealui şi, ulterior, probabil, colegii i-au restituit banii.

Apeluri internaţionale cu suprataxă

Ultimul control al Curţii de Conturi a scos la iveală un prejudiciu de 28 de mii de lei, din care câteva mii au fost numai apelurile internaţionale, cu suprataxă, şi convorbirile personale ale angajaţilor. Din banii publici, mulţi au sunat la diverse concursuri televizate din străinătate. Ca să se asigure că nu se va mai lovi de astfel de situaţii, actualul edil a decis să anuleze abonamentele.

Mihai Vochiţa, primar Logreşti: "Grija noastră este să nu se mai întâmple şi, în consecinţă, am şi anulat abonamentele care permiteau ieşiri din cadrul pe care noi l-am stabilit. În mod concret am stabilit ca abonamentele sa fie personale, iar cele de serviciu să le discutăm pe un cont comun". 

Localnic: "Un abuz. Profită că au servicii bune şi posturi calde şi profită şi de banii noştri".

Localnică: "Cum să ni se pară, foarte urât din partea lor. Ca la noi aici, nu e la nimeni. Să aibă telefonul lui de acasă".

Nereguli şi în altă comună din Gorj

Altă comună, aceleaşi nereguli descoperite de inspectorii Curţii de Conturi. În Ioneşti, tot în Gorj, primăria a cumpărat zeci de telefoane scumpe şi abonamente pentru toţi angajaţii şi aleşii locali. Unii dintre ei le-au folosit să-şi sune rudele din străinătate, umflând astfel factura cu 5.000 de lei.

Şi în acest caz, s-a decis anularea abonamentelor. Primarul face acum eforturi să recupereze şi telefoanele după ce o parte dintre angajaţi au... "uitat" să le returneze la plecarea din instituţie.

Citeşte şi: Canalizare furată bucată cu bucată în satul Bobaia din Gorj, după ce localnicii au refuzat racordarea. I-ar fi costat 250 de lei

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Angajați ai primăriei, apeluri distractive pe bani publici