Angajaţii români, recompensaţi cu carduri culturale
Angajatorii nu mai ştiu cum să atragă şi să păstreze angajaţii! Peste 1.700 de firme alocă în prezent carduri care pot acoperi parţial sau integral costurile unui abonament la sala de sport. Chiar şi instituţiile de stat au început să le ofere.
Angajatorii nu mai ştiu cum să atragă şi să păstreze angajaţii! Peste 1.700 de firme alocă în prezent carduri care pot acoperi parţial sau integral costurile unui abonament la sala de sport. Chiar şi instituţiile de stat au început să le ofere. Cei mai mulţi angajaţi se bucură însă de tichete de masă şi vouchere de vacanţă. Voucherele culturale, apărute recent pe piaţă, încep abia acum să prindă teren.
Dintre toate beneficiile extrasalariale pe care le primeşte, cardul de sport este cel mai apreciat de Ana Maria, angajată în sectorul IT.
Chiar dacă patronul nu vrea să plătească costul total al abonamentului, salariatul tot are de câştigat de pe urma unui card de sport. Are acces la 70% din sălile de sport din România, la un preţ de cel mult 150 de lei pe lună.
În prezent, 42.000 de salariaţi primesc carduri de sport ca beneficiu extrasalarial. Chiar şi bugetarii s-au arătat interesaţi să-l obţină.
- Un angajat din Spania şi-a păcălit angajatorul timp de 6 ani. Deşi n-a mai venit la muncă, nimeni nu a observat...
- Prăpastia dintre şefi şi angajaţi e uriaşă: ce gândesc unii despre ceilalţi - studiu
- Reformă pe piaţa muncii. Încă o ţară din UE reduce orele de lucru pe săptămână
- Când pică Paştele în 2026 şi în următorii ani
- 3 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Tichetele de masă rămân de departe beneficiile oferite cel mai des.
În librării, voucherele culturale cu care se pot plăti cărţi, dar şi bilete la spectacole şi concerte, sunt folosite doar sporadic. În luna iulie, spre exemplu, în această librărie cei mai mulţi clienţi au folosit tichetele pentru a cumpăra cărţi de vacanţă.
Pentru cei mai mulţi dintre românii, voucherele culturale rămân doar un gând frumos.
Ministerul Muncii a propus recent printr-un proiect de ordin ca valoarea tichetului de masă, adică 15,80 lei, să rămână neschimbată până în martie 2020.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰