Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Angajații localurilor din Craiova, protest în stradă: "Nu poţi să faci o bătaie de joc la adresa oamenilor"

Administratorii de localuri din Craiova se plâng că deciziile de pe o zi pe alta ale autorităţilor locale îi aduc în sapă de lemn. Dacă la jumătatea lunii restaurantele au primit permisiunea de a deschide, în mai puţin de o săptămână au fost închise la loc. Acum, reprezentanţii HORECA au ieşit în stradă şi spun că au rămas cu mâncare şi băutură cumpărate degeaba.

de Cristina Oprea

la 22.12.2020 , 11:08

Cristina Oprea, reporter Observator: Este a doua seară în care reprentanţii sectorului Horeca din Craiova ies în stradă nemulţumiţi de deciziile autorităţilor locale. Mesajul lor către aceştia este cât se poate de ferm: aţi indisponibilizat o industrie întreagă!

Administratorii de localuri din Craiova credeau că au primit o gură de oxigen, când, la jumătatea lunii, au primit din nou permisiunea de a relua activitatea. Timp de cinci zile, restaurantele şi barurile au putut primi clienţi în interior. După cinci zile, însă, localurile au fost închise la loc.

Alexandru Domozină, reprezentant restaurant: Toată această deschidere a costat în jur de 15.000 de lei pe care, evident, nu pot să-i mai scot. Berea o să expire în tancuri, mâncarea, sunt f multe perisabile.  Este o gaură f mare. 3.35 Şi aşa, de aproape un an de zile noi suntem în pierderi de 80%, minime. Am venit cu bani de acasă, nu mai putem susţine. 

Vezi și

Măsura de închidere a intrat în vigoare pe 21 decembrie şi expiră pe 3 ianuarie, la miezul nopţii. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Marius Bănică, preşedintele Horeca Oltenia: Astăzi am contactat avocatul Horeca Oltenia, urmează ca mâine să depună o contestaţie la judecătorie. 6.20 Noi ne-am dori ca dumnealor să înţeleagă că au făcut un abuz. Să revină asupra hotărârii şi să ne dea voie să funcţionăm.

Alexandru Domozină, reprezentant restaurant: Nu este normal să iei o decizie de pe o zi pe alta. Nu poţi să faci o bătaie de joc la adresa oamenilor. La cele două locaţii am în jur de 25 de angajaţi în pericol. 

Vlad, ospatar, student la doua facultati: Sunt devastat de tot ce se întâmplă, am lucrat câteva zile şi acum ni se spune că ne închide iară. Îmi e f greu să mă gândesc ce fac de acum înainte.

Decizia de a închide a localurilor din Craiova s-a luat duminică după ce Bănia a trecut, din nou, în scenariul roșu din cauza creșterii numărului cazurilor de infectare cu coronavirus. 

Cristina Oprea Like

La 37 de ani, are deja mai mult de 15 ani de când lucrează în presă. A început la Gazeta de Sud. A făcut marketing şi comunicare în mass media, CSR, vânzări sau voluntariat în campanii umanitare.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Angajații localurilor din Craiova, protest în stradă: "Nu poţi să faci o bătaie de joc la adresa oamenilor"