Antena Meniu Search
x

Video Apă tonică din brazii de Crăciun din România. "Va produce un ulei esențial cu proprietăți deosebite"

Pomul de Crăciun din centrul Buzăului va fi transformat în … apă tonică. Pe cât de greu de crezut pare, pe atât de ambițios este planul unor antreprenori locali. Mai întâi sunt crengile din brad, pentru a fi transportate în Estonia. Din ele se va extrage un sirop, care va fi baza pentru apa tonică.

de Redactia Observator

la 12.01.2022, 21:18

Vezi și

"Noi acum extragem doar cetina din acest brad de Crăciun și o să o trimitem în Estonia în aceste butoaie. Așteptăm să ne vină concentratul de cetină din care noi vom produce sucul tonic", explică Robert Stan, angajat berărie. La culegerea acelor verzi a ținut să participe chiar unul dintre proprietarii berăriei, Francois D`Hollander, un francez stabilit de câțiva ani în România. Aproape două ore le-a luat berarului francez și colegului său, Robert, să umple șase butoaie cu cetina destinată producătorului de esențe unic în Europa.

Cum se prepară apa tonică din brazii de Crăciun

"Adunăm această parte verde din pomul de Crăciun, din Buzău. Din acest molid, partea verde, partenerul meu din Estonia va produce un ulei esențial cu proprietăți deosebite", spune Francois D`Hollander, proprietar berărie. "În momentul în care îl recirculăm de câteva ori, verificăm cantitatea de CO2 și la scurt timp urmează etichetarea și punerea pe piață. Din momentul în care primim concentratul, noi îl procesăm în aceste tancuri și după aceea îl extragem din tanc și îl îmbuteliem în această mașinărie", arată Robert Stan.

Bradul de Crăciun din Buzău, donat în acest scop

Pomul de iarnă care a fost împodobit anul acesta în centrul oraşului Buzău, de 25 de metri înălţime, a fost donat de către o familie de buzoieni, care l-au crescut în curtea lor mai bine de 70 de ani. "Primăria Buzău a fost extrem de încântată să doneze bradul de Crăciun din centrul orașului pentru a se transforma într-un produs care practic va merge în diferite locuri ale lumii și va reprezenta orașul nostru", a declarat Oana Matache, viceprimar Buzău.

Fiecare sticlă va avea o etichetă pe care este menționată proveniența băuturii carbogazoase. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Apă tonică din brazii de Crăciun din România. "Va produce un ulei esențial cu proprietăți deosebite"