Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Aplicația care "vede" ce se "întâmplă" în poze

V-aţi gândit vreodată că aţi putea căuta printre miile de fotografii din computer una despre care nu mai ştiţi mare lucru? Ei bine, o astfel de aplicaţie, care ştie ce se "întâmplă" în fotografii a fost creată în Galaţi.

de Redactia Observator

la 23.07.2020 , 17:22

  • Gabriel a dezvoltat un motor de căutare deosebit.
  • Gabriel Procopenco a trecut Prutul pentru a-şi împlini visul de a deveni programator.

Un tânăr student la Facultatea de inginerie a dezvoltat un soft foarte util care va avea cu siguranţă succes în viitorul apropiat.

Folosindu-se de algoritmi inteligenței artificiale, Gabriel a dezvoltat un motor de căutare deosebit. Practic, tot ce trebuie să faci atunci când vrei sa găseşti o poză în arhiva personală este să îţi amintești doar contextul în care a fost făcută. Iar cu un simplu click fotografia preferată apare.

Gabriel Procopenco, student inginerie: Este un soft care dintr-o multitudine de poze dintr-un folder, le pune pe categorii ca sa faciliteze găsirea unor poze. A apărut ideea de a face softul asta când cautam o poza și aveam foarte multe poze într-un dosar.

Vezi și

Gabriel Procopenco a trecut Prutul pentru a-şi împlini visul de a deveni programator. S-a oprit la Universitatea din Galaţi, iar aici ambiţia l-a transformat într-un student apreciat de profesori şi colegi deopotrivă.

Marin Florin Bogdan, profesor DR. ING. Facultatea de inginerie: Gabriel nu este prima oară implicat în asemenea proiect științific studențesc, în 2019 a câștigat împreună cu echipa lui locul I la o competiție organizată de o companie multinațională Unilever Tehnichal Challange s-a numit concursul, și a luat locul întâi construind o aplicație pentru Android

Reţeta succesului este simplă.

Pe lângă softul care va recunoaște toate fotografiile pe care le avem în computer în acest loc studenții împreună cu profesorul lor lucrează la alte două proiecte inedite, este vorba de un exo-schelet menit sa ajute soldații aflați în misiune dar și un robot de intervenție în caz de accident nuclear.

Aplicaţia nou-creată va fi prezentată la un concurs internaţional de programare de unde mai e doar un pas spre celebritate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Aplicația care "vede" ce se "întâmplă" în poze