Antena Meniu Search
x

Telefoanele intelegente ar urma să aibă o aplicație prin care să fie recunoscuți suspecții de coronavirus

Plăţile la magazin cu telefonul mobil au devenit mai rapide şi mai sigure. Producătorul Apple a lansat un update al funcţiei de recunoaştere facială. Vom putea aşadar debloca mai uşor telefonul, chiar dacă purtăm mască de protecţie. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 22.05.2020, 23:05

Vezi și
  • Telefoanele vor avea și o aplicație de recunoaștere facială a celor cu mască.
  • Aplicațiile încă nu sunt disponibile în România.

Iar acum, Apple şi Google lucrează la o aplicaţie care să anunţe utilizatorii dacă sunt în apropierea unor posibili suspecţi de coronavirus.

În noua normalitate, masca de protecţie ne încetineşte telefonul. Recunoaşterea facială nu a fost gândită şi pentru anul pandemiei. 

Cel mai tare ne izbim de această problemă când încercăm să plătim prin aplicaţie la magazin. Cu mască, chipul nu a fost recunoscut. Scoatem masca. Acum merge!

Aceeaşi problemă o întâmpinăm şi la birou, unde purtarea măştii este tot o obligaţie. Aşa că Apple a venit cu un update necesar pentru telefoane. Timpul de recunoaştere facială s-a redus semnificativ. 

Şi pentru că utilizarea gadgeturilor trebuie adaptată universului post-covid-19, Apple şi Google vor să introducă o nouă funcţie care să identifice posibilii infectaţi cu noul coronavirus. 

Practic, utilizatorii vor fi anunţaţi dacă stau în apopierea unor suspecţi. Dar cu o singură condiţie. Dacă posibilii bolnavi vor introduce în aplicaţia de sănătate, deja existentă, date cu privire la istoricul călătoriilor şi simptome. 

Totul va fi însă sub semnul anonimatului. Numele şi alte date personale nu vor fi comunicate nici măcar autorităţilor. 

În România, functia nu este disponibilă momentan. Dar utilizatorii din Australia, Malaesia, Regatul Unit și Norvegia deja o folosesc. Urmează să fie implementată şi în Germania, Italia şi Franţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Telefoanele intelegente ar urma să aibă o aplicație prin care să fie recunoscuți suspecții de coronavirus