Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ardealul este raiul gurmanzilor! Gazdele îşi aşteaptă oaspeţii cu mese îmbelşugate, cu bulz şi slănină afumată

Ardealul este raiul gurmanzilor! Acolo, preparatele capătă gustul delicios de altădată, pentru că ingredientul de bază a rămas răbdarea celor care le pregătesc.

de Redactia Observator

la 24.08.2018 , 21:50

Ardealul este raiul gurmanzilor! Acolo, preparatele capătă gustul delicios de altădată, pentru că ingredientul de bază a rămas răbdarea celor care le pregătesc. Maghiari, saşi sau armeni, cu toţii ne-au lăsat o adevărată moştenire gastronomică, de care se bucură astăzi nu doar românii, ci şi străinii care vin să ne admire ţara.

Gazdele îi aşteaptă cu mese îmbelşugate, cu bulz, slănină afumată şi varză a la Cluj.

Oricine trece pragul unei pensiuni de lângă Cluj este întâmpinat cu un plan căruia cu greu îi poţi rezista. De când se ştie, Domnica prepară reţete învăţate de la bunica ei. Cum mămăliga face întotdeauna echipă bună cu afumătura, pe foc, deja carnea prinde savoare.

Vezi și

Domnica, bucătar: "Am clienţi care se scoală şi la micul dejun îşi doresc mămăligă cu brănză, doresc ciorbă, clătite, plăcintă."

În nici o jumătate de oră, festinul este gata. Şi pentru că au succes, preparatele tradiţionale au început să se regăsească şi în meniurile restaurantelor moderne. Acolo unde chefii şi-au pus şi ei amprenta pe reţetele din moşi strămoşi. 

În Ardeal, făina, paprika şi tarhonul sunt ingredientele esenţiale pentru sosuri. Le-au prins gustul şi turiştii străini, care străbat mii de kilometri pentru un ospăţ pur românesc. Sunt cuceriţi de varza a la Cluj, un preparat căruia i s-a dus vestea peste graniţe. 

După o asemenea vacanţă în Ardeal, turiştii se întorc acasă cu câteva kilograme în plus. Dar nimeni nu se plânge.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Ardealul este raiul gurmanzilor! Gazdele îşi aşteaptă oaspeţii cu mese îmbelşugate, cu bulz şi slănină afumată