Video

Arhiepiscopul Teodosie, pe cai mari. A blocat traficul din Constanța cu o caleașcă, la procesiunea de Sfântul Haralambie

De Andreea Filip.
Publicat: 10.02.2021, 19:35.
Actualizat: 10.02.2021, 19:36

Trei zile şi trei nopţi. Atât va dura sărbătoarea de Sfântul Haralambie la Constanţa. Sub ochii poliţiştilor şi jandarmilor, sute de credincioşi au sărutat icoanele şi s-au împărtăşit cu aceeaşi linguriţă. Arhiepiscopul Tomisului a oprit traficul în centrul oraşului ca să iasă în pelerinaj. În caleaşcă.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie şi-a condus enoriaşii dintr-o caleaşcă trasă de un cal negru, pe străzile din Constanţa. Procesiunea a început la prima oră, în cea mai mare intersecţie din oraş, iar traficul a fost complet blocat.

Jandarm: Să se grăbească puţin traversarea că s-a blocat intersecţia!

Procesiunea, păzită de poliţişti şi jandarmi, a primit binecuvântarea Primăriei Constanţa. Cu Arhiepiscopul deschizător de drum, credicioşii au mers aproximativ un kilometru, până la biserica din oraş care poartă hramul Sfântului Haralambie.

Acolo, Înalt Prea Sfinţitul a fost primit ca un izbăvitor. Cu o baie de mulţime.

A fost un moment de triumf al sărbătorii de Sfântul Haralambie

O sărbătoare care va ţine trei zile la Constanţa. Azi, moaştele Sfântului au fost scoase în curtea bisericii. Rând pe rând, sute de oameni au sărutat racla şi icoana adusă din Kiev.

Cea mai mare bucurie când vii să te închini la Sfintele moaşte şi la Sfintele icoane.

Oamenii stau la coadă şi sărută moaştele Sfântului Harlambie şi icoanele, însă nu există nimeni din rândul bisericii care să dezinfecteze după fiecare credincioş în parte.

Dumnezeu şi Măicuţa Domnului are grijă împreună cu toţi sfinţii.

Poliţiştii şi jandarmii abia şi-au făcut loc prin mulţime.

Copii şi bătrâni fost împărtăşiţi de Arhiepiscopul Tomisului cu aceeaşi linguriţă. Iar un preot s-a şters cu acelaşi prosop cu care i-a şters şi pe credicioşi.

Este credinţa întrupată, de ce să ne fie teamă?

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Nu puteam să întrerupem o tradiţie. Ne-a încurajat şi Bucureştiul că a făcut o precesiune mai mare de sfântul Antonie cel Mare, mai mult se cuvenea şi noi. Aici e cea mai veche tradiţie a procesiunilor. Din secolul patru s-au făcut procesiuni.

Biserica unde a avut loc procesiunea este construită fără autorizaţie. Un stâlp iese din acoperiş, iar situaţia terenului este incertă. Preotul care a ridicat-o a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Mai formează sau nu Monica Gabor un cuplu cu Mr. Pink? Ce detaliu sugerează ruptura dintre cei doi
spynews.ro
Dezvăluiri sfâșietoare. Prin ce a trecut soția lui Nicolae Botgros înainte să moară
libertatea.ro
Plaja superbă din România foarte puțin cunoscută. “Are nisip fin, iar în apă nu sunt pietre”
Ziare.com
Horoscopul zilei de 28 iulie 2021. Leii sunt plini de energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Vanghelie a prins-o! Cine e bărbatul căruia Oana Mizil îi trimitea mesaje pe WhatsApp
gandul.ro
Imagini unice cu Nadia Comăneci din 1984! Cine era misterioasă doamnă cu ochelari care a însoțit-o la Los Angeles | VIDEO
prosport.ro
Iată lista completă a noilor măsuri de relaxare de la 1 august 2021 – DOCUMENT
bzi.ro
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu o cameră de filmat. A ieșit de acolo transpirat de frică! Uite ce a descoperit acest bărbat
redactia.ro
Thalia demonstrează că vârsta este doar un număr! Artista a stat pe cap ca o profesionistă pe plajă, la aproape 50 de ani ai săi
tvhappy.ro
Țiriac și-a dat demisia, apoi a urmat scandalul » Îmbrânceli la Adunarea Generală a FRT: „Dați-l afară!”
GSP
Imagini din vila de lux a lui Mugur Mihăescu. Este una dintre cele mai scumpe proprietăți din Pipera, circa 800.000 euro! “Am gazon și pe casă”
money.ro
Anamaria Prodan, cadou de 280.000 de euro. Anunţ teribil pentru Laurenţiu Reghecampf. „Nu se pune problema că nu divorţez din cauza averii”
as.ro