Antena Meniu Search
x

Atenţie! Ce păţeşti dacă nu plăteşti taxele la timp

Nivelul dobânzii pentru neachitarea la timp a taxelor şi a impozitelor s-a modificat în martie 2014, în timp ce penalitatea de întârziere a rămas neschimbată anul trecut

Nivelul dobânzii pentru neachitarea la timp a taxelor şi a impozitelor s-a modificat în martie 2014, în timp ce penalitatea de întârziere a rămas neschimbată anul trecut

De asemenea, anul trecut s-a stabilit că dobânzile şi penalităţile de întârziere pot fi eşalonate la plată. Toate aceste aspecte referitoare la regimul dobânzilor şi penalităţilor de întârziere este valabil şi pentru 2015.

Nivelul penalităţii de întârziere valabil anul acesta a rămas neschimbat faţă de anul trecut, în timp ce nivelul dobânzii a fost modificat la 1 martie 2014.

Codul de procedura fiscală prevede ca penalităţile de întârziere au caracter sanctionatoriu şi se calculează pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenta şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.

Nivelul penalităţii de întârziere care se aplică în acest an pentru plăţile neefectuate la timp către stat este de 0,02% pe fiecare zi de întârziere, ceea ce înseamnă o penalitate de 7,3% anual.

Conform Codului de procedura fiscală, dobânzile au un caracter recuperatoriu, comparativ cu penalităţi care au un caracter sanctionatoriu.

Nivelul dobânzii se calculează pe fiecare zi de întârziere, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenta şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.

Continuarea AICI!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Atenţie! Ce păţeşti dacă nu plăteşti taxele la timp