Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ținutul Secuiesc, zona turismului de aventură

În toată acaestă perioadă v-am arătat locuri minunate de la noi din ţară, unde puteţi avea parte de vacanţe frumoase. Azi continuăm, pentru că România nu duce lipsă de locuri minunate. Dacă nu aţi fost vreodată în Ţinutul Secuiesc, atunci poate că vara asta, cât mai e din ea, ar fi ocazia perfectă. Cât de multe atracţii se ascund în comoara mai puţin promovată a Transilvaniei, urmăriţi în materialul următor.

de Alexandra Marin

la 09.08.2020 , 01:42

  • Ţinutul Secuiesc e zona turismului de aventură
  • Una din atracţiile turistice e chiar cea mai mare pistă de bob din România

Pe cât de frumos, pe atât de puţin explorat de români. Format din judeţele Covasna, Harghita şi o parte din Mureş, Ţinutul Secuiesc e zona turismului de aventură, aşa cum le place localnicilor să spună. Iar una din atracţiile turistice e chiar cea mai mare pistă de bob din România.

Lunca de Sus, Harghita

Alexandra Marin, reporter Observator: Bobul de vara poate prinde pana la 46 km/h, insa din fericire, acesta are si un sistem de franare, prin care putem controla viteza. 

Vezi și

I se mai spune şi sanie de vară, iar lungimea traseului depăşeşte 1 kilometru. 

Administrator: 15 lei o tură pentru adulţi şi 12 lei pentru copii. Ia o tură toată lumea, testează, dar mai rămâne după. Ce să zic, cel puţin o jumătate de zi petrece la noi.

Mai toţi cei care lucrează în turism aici merg la cursuri să înveţe corect limba română. Şi-au dat seama că anul acesta vor fi mai mulţi români decât străini în vizită. Deocamdată, multe anunţuri sau meniuri din regiune sunt încă scrise exclusiv în maghiară

Zetea, Harghita

Schimbăm localitatea, dar păstrăm ritmul. Suntem pe cel mai mare traseu de mountaincart din Europa Centrală şi de Est.

Alexandra Marin, reporter Observator: Traseul are 10km, iar ultimii 3km sunt din drum neasfaltat. Drept urmare, avem nevoie de o casca de protecția și de haine bune de băgat la mașina de spălat.

Au găsit o nişă şi mizează pe ea!

Alexandra Marin, reporter Observator: Proprietarii acestei pensiuni au pregătit pentru turiştii mai curajoşi o saltea gonflabilă uriaşă, pe care oamenii sar de la o înălțime de 10 metri. Totul, bineînţeles, înainte să ia prânzul.

Izvoare, Harghita

Investiţia într-un centru de echitaţie s-a dovedit un pariu câştigător în altă zonă. 

Andras Albert, proprietar centru de echitaţie: Facem ture de echitatie. Avem 31 de cai. Sunt cai islandezi, cai speciali care se pretează pentru turism ecvestru.

Toamna, turism de vânătoare. Iarna, ski. Şi oameni buni tot anul. 

Tot el (...), mare iubitor de urşi, ne invită să îi şi vedem mai de aproape, chiar în habitatul lor natural. Cu o singură condiţie, să nu fim gălăgioşi.

Iar cel mai mic pui de urs din Zetea...chiar a venit să ne salute. Dacă urşi sunt, turişti nu prea. 

Peste 100 de programe turistice sunt activate în Ţinutul Secuiesc, pentru toate vârstele, toate buzunarele şi toate pretenţiile. 

Alexandra Marin Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Vă consideraţi dependent de telefonul mobil?
Observator » Ştiri sociale » Ținutul Secuiesc, zona turismului de aventură