Antena Meniu Search
x

Au revenit creditele doar cu buletinul

Creditele doar cu buletinul, foarte populare în perioada de euforie economică, 2007-2008, au reapărut, mai ales în magazinele electrocasnice

Vezi și

După câţiva ani de pauză, ne putem înarma doar cu actul de identitate. Cu el putem lua până la 3,500 de lei. Iar pe lângă buletin ne mai trebuie doar câteva minute disponibile pentru completarea unei cereri de credit.

O cerere în care solicitantul trebuie să dea mai multe informaţii în ceea ce priveşte situaţia lui materială. Dacă deţine o casă sau o maşină. Iar dacă este angajat şi datele firmei la care lucrează.

Aceste credite se acordă pe termen scurt, de 10, 20 sau 30 de luni. Dar, atenţie, cu o dobândă anuală efectivă de 86%.

De exemplu, pentru un credit de 1.000 de lei, pe o perioada de 10 luni, rata lunară fixă este de 130 de lei. Dobânda este 19% pe an la care se adaugă în fiecare lună un comision de administrare a creditului de 3,6%. Adică la final, clientul dă înapoi în plus 306 lei.

Creditele se dau, însă, şi pe baza adeverinţei de venit sau a talonului de pensie. Iar în acest caz, dobânda este mult mai mică. De 9%. În timp ce comisionul de administrare rămâne tot de 3,6%. Astfel suma pe care un client o dă înapoi, nu depăşeşte 1260 de lei.

Acest tip de credit nu condiţionează în niciun fel modul în care vor fi folosiţi banii. Creditul doar cu buletinul a dispărut de câţiva ani de la noi după ce mulţi solicitanţi nu au mai putut să dea înapoi banii sau pur şi simplu după ce acestea au fost obţinute în mod fraudulos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Au revenit creditele doar cu buletinul