Antena Meniu Search
x

Video Au venit să adopte un căţel şi au plecat acasă cu doi. Povestea îngerilor păzitori care oferă o nouă şansă patrupezilor abandonaţi: "Parcă lipsea ceva"

Pentru zeci de câini fără stăpân din Bucureşti a fost o zi mare. Ieri, în parcul IOR, iubitorii de animale au putut să adopte un prieten blănos pe care să-l integreze în familie.

de Redactia Observator

la 10.09.2023, 14:21

Vezi și

Pentru iubitorii de animale, ieri a fost o zi specială. În parcul IOR, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor a organizat un eveniment de adopţii pentru căţeii fără stăpân, unde patrupezii au avut şansa să-şi găsească un cămin primitor.

Mai mulţi patrupezi şi-au găsit stăpâni iubitori după evenimentul din IOR

Încă de la ora zece dimineața, parcul IOR s-a umplut de patrupezi, gata să îşi găsească o familie. În doar câteva ore, şapte căţei au primit o nouă şansă. Printre ei s-a aflat şi Gogu, un căţeluş norocos pe care Nataşa, o fetiţă de patru ani, l-a îndrăgit încă din prima clipă.    

Reporter: "Te-ai gândit cum o să-l cheme pe căţel?"

Pe acelaşi subiect

Nataşa: "Gogu."

Reporter: "Îţi place?"

Nataşa: "Da!"

Reporter: "Cum ai reuşit să-l alegi?"

Nataşa: "Am pus mâna pe el şi de aceea l-am ales."

Doamna Monica şi soţul ei locuiesc în Sectorul 3 al Capitalei. Au fost înconjuraţi toată viaţa de căţei, iar acum când au aflat despre acest eveniment, nu au stat prea mult pe gânduri. Au venit să adopte un nou membru al familiei, dar... au plecat acasă cu doi. 

Monica, femeia care a adoptat un căţel: "I-am văzut cât de frumoşi sunt şi în special mi-a plăcut că sunt surori. Am vrut fetiţă. Am luat două fetiţe. Acum îi ducem acasă. Avem curte. Avem coteţ cu pernuţe, cu ţarc. Aşa ca să se simtă bine şi ei şi noi." 

Titel, soţul femeii care a adoptat un căţel: "E mult mai bine. Parcă îmi lipsea ceva. Acum, am vrut să luăm numai unul şi am zis să o luăm şi pe surioara lui. Ei sunt maidanezi. Aceşti căţei mustăcioși sunt buni pe lângă casa omului pentru că latră, nu se apropie nimeni de ei."

Adăposturile ASPA găzduiesc sute de căţei care aşteaptă să fie adoptaţi

Cei mai mulţi dintre patrupezii de la târg au fost abandonaţi pe străzi, ori au scăpat ca prin minune de sub roţile unei maşini. Acum, datorită voluntarilor de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor 20 de câini fără stăpân şi-au găsit un loc al lor. 

Natalia Lupoaie, şef birou program de proiecte adopţii: "Ne dorim să responsabilizăm cât mai mulţi cetăţeni. Pe lângă faptul că vor salva o viaţă, practic vor face o faptă bună. În acest moment în adăposturi la ASPA  sunt sute de căţei, care aşteaptă să fie adoptaţi, să primească șansa unei vieţi frumoase. Ei sunt cei care înainte de a le găsi prietenilor blănoşi o casă, se ocupă de îngrijirea lor." 

"Toţi căţeii prezenţi au toate procedurile legale îndeplinite. Mai exact, sunt deparazitati intern, extern. Sunt vaccinaţi. Iar acolo unde sre permite vârsta ssunt şi sterilizaţi."

Cei care nu au putut ajunge la evenimentul din parcul IOR, dar care îşi doresc să adopte un animal de companie o pot face vizitând adaposturile în care se află sute de suflete în aşteptarea unui prieten pe viaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Au venit să adopte un căţel şi au plecat acasă cu doi. Povestea îngerilor păzitori care oferă o nouă şansă patrupezilor abandonaţi: "Parcă lipsea ceva"