Antena Meniu Search
x

Aurora boreală în Europa. Ţări de unde se poate vedea fenomenul în toată splendoarea lui

Unul dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, aurora boreală, poate fi surprins din mai toate ţările Europei, dar cel mai bine şi cel mai des el poate fi urmărit din ţările aflate în Peninsula Scandinavă.

de Redactia Observator

la 23.05.2024 , 09:56

Aurora Boreală, un fenomen extrem de spectaculos
Aurora Boreală, un fenomen extrem de spectaculos - Profimedia

Aurora boreală este un fenomen spectaculos, în special din punct de vedere vizual. Cel mai des poate fi observat un astfel de fenomen în primăvară, perioada martie-aprilie, sau în toamnă, perioada septembrie-octombrie.

Există momente în care aurora boreală poate fi surprinsă din aproape orice ţară din Europa, de curând locuitorii din România, Bulgaria, Serbia şi Ungaria având parte de un asemenea privilegiu.

Totuşi, cele mai mari şanse de a surprinde un astfel de fenomen le au locuitorii din Peninsula Scandinavă sau cei care ajung în zona respectivă.

Articolul continuă după reclamă

Din ce ţări europene se vede aurora boreală

Pe acelaşi subiect

Cele mai mari şanse de a vedea o auroră boreală în toată splendoarea ei le aveţi dacă vă aflaţi, cum spuneam, într-o ţară situată în zona Peninsulei Scandinave. Ne gândim în special la ţări precum Norvegia şi Suedia, dar şi la ţări precum Finlanda, Danemarca sau Islanda.

De altfel, o auroră boreală are un impact deosebit pentru aceste ţări inclusiv din punct de vedere turistic, mulţi oameni investind masiv pentru a ajunge să surprindă un astfel de fenomen de la faţa locului.

Norvegia 

Cele mai bune locaţii de unde puteţi vedea aurora boreală, din Norvegia, sunt considerate oraşul Tromso, situat dincolo de Cercul Polar, şi satele pescăreşti din Insulele Lofoten.

Specialiştii sunt convinşi că este greu pentru o persoană să ajungă din România în locaţiile respective, dar susţin că eventualul eforta ar merita, senzaţia de a surprinde o auroră boreală din zona Cercului Polar fiind unică.

Finlanda 

Pentru Finlanda se recomandă în special zona Laponia, mai ales că aici puteţi îmbina utilul cu plăcutul. Adică aţi putea surprinde o auroră boreală într-un moment în care vă pregătiţi să îi faceţi şi o vizită lui Moş Crăciun.

Conform nordic.ro, Rovaniemi, Ivalo, Levi si Kemy sunt câteva dintre localităţile din Laponia de unde puteţi surprinde o auroră boreală şi unde aţi putea inclusiv să practicaţi un sport de iarnă sau să vă plimbaţi cu trăsuri trase de reni.

Suedia 

Pentru Suedia se recomandă în special Parcul Naţional Abisko. Conform sursei amintite, vorbim despre un parc situat în nordul ţării, la doar câţiva kilometri de graniţa cu Norvegia şi care reprezintă, practic, paradisul ascuns al Suediei.

Abisko este un sat extrem de liniştit, cu maxim 100 de locuitori, şi despre care se spune că în nopţile lungi şi liniştite de iarnă, strigăte de elan se aud în ecoul văilor.

Islanda 

În Islanda puteţi îmbina ideea de a surprinde o auroră boreală cu posibilitatea de a vedea peisaje de vis, indiferent de zona în care ajungeţi. Vorbim despre peisaje selenare, plaje vulcanice, fiorduri, cascade şi aşa mai departe.

Ca şi în celelalte cazuri menţionate, şi în Islanda puteţi îmbina, de asemenea, utilul cu plăcutul, respectiv puteţi practica sporturi de iarnă sau să vă puteţi bucura de drumeţii plăcute, în aşteptarea aurorei boreale.

Cât costă o vacanţă în ţările nordice pentru români

În principiu, pentru un român este ceva mai complicat să ajungă în vacanţă în ţările nordice, decât în alte ţări din Europa. În mod normal vorbim despre un buget de cel puţin 1.000 de euro, dar, evident, cifra finală poate să depindă în funcţie de numeroşi factori precum tipul de transport ales, numărul de zile petrecute la faţa locului sau cât de pretenţioşi suntem în ceea ce priveşte cazarea şi masă.

Specialiştii recomandă să avem un plan bine stabilit, să-l stabilim din timp şi să-l urmăm cu stricteţe. De asemenea, recomandă să fim foarte atenţi în legătură cu alegerile făcute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri sociale » Aurora boreală în Europa. Ţări de unde se poate vedea fenomenul în toată splendoarea lui