Antena Meniu Search
x

Video Autorităţile caută soluţii pentru a elimina din presiunea pusă pe medicii din spitalele Covid

16 martie. O dată care ne-a marcat viaţa tuturor. Anul trecut, în această zi, România intra pentru prima dată în stare de urgenţă. Ne-am izolat, dar am fost mai apropiaţi ca oricând cu întreaga planetă. Am împărţit cu oameni din diferite colţuri ale lumii aceleaşi trăiri, aceleaşi temeri şi aceleaşi speranţe. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 16.03.2021, 14:08

Vezi și
  • Numărul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus şi care au nevoie de Terapie Intensivă creşte în mod alarmant.

La scurt timp după decretarea stării de urgenţă, România anunţa cu tremur în glas primul deces provocat de coronavirus. De aici a început numărătoarea neagră. Bilanţul infectărilor, al deceselor şi al pacienţilor internaţi în stare gravă creştea de la o zi la alta. 

A fost momentul în care am învăţat să trăim între patru pereţi şi să renunţăm la viaţa socială pentru binele celor dragi. După scurt timp, la orizont începea să se vadă prima rază de speranţă - dezvoltarea unui vaccin împotriva inamicului nevăzut. 

Astăzi, peste un milion de români s-au imunizat, dar pericolul încă nu a trecut. Suntem în continuare în stare de alertă şi ne confruntăm cu valul al treilea al pandemiei, iar drama din spitale a revenit. 

În secţiile de Terapie Intensivă deja nu mai sunt locuri, iar Bucureşti şi Timişoara par cele mai afectate.

Valul al treilea al pandemiei de coronavirus începe în România cu cod roşu la Terapie Intensivă. Avem o criză a locurilor disponibile la Terapie Intensivă. Dacă valul al doilea l-am început cu o medie de 500 de locuri ocupate la Terapie Intensivă, iată că, acum, valul al treilea începe în forţă cu peste 1.000 de pacienţi care au nevoie să fie internaţi la Terapie Intensivă.

Trei Unităţi Mobile de Terapie Intensivă ar urma să funcţioneze la spitalele Covid din Bucureşti

Acest lucru îngreunează munca medicilor din spitale pentru că este foarte greu de găsit un loc liber la Terapie Intensivă şi dacă se eliberează un loc, acest se ocupă din nou într-un interval de câteva secunde. Dacă totuşi se găseşte un loc liber există posibilitatea ca acesta să fie găsit la kilometri distanţă.

În Bucureşti vor fi trei uniţi de Terapie Intensivă, Unităţi Mobile de Terapie Intensivă cu câte 12 locuri fiecare. Una este deja funcţională la Insitutul Marius Nasta, va fi una disponibilă la Spitalul Sf. Ioan, cel mai probabil funcţională încă din această săptămână, şi una va fi disponibilă la Spitalul Victor Babeş. Aceste Unităţi Mobile de Terapie Intensivă ar mai putea degrava puţin situaţia la Terapie Intensivă, cel puţin în Bucureşti. Mai există însă şi posibilitatea ca pacienţii să rămână în Unităţile de Primiri Urgenţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Autorităţile caută soluţii pentru a elimina din presiunea pusă pe medicii din spitalele Covid