Antena Meniu Search
x

Aproape 400 de milioane de euro ar urma să coste bucata de autostradă dintre Curtea de Argeș și centura Piteștiului

Drumarii nu par afectaţi de starea de urgenţă. Lucrările la puţinele şantiere de autostrăzi din ţară au progresat mai mult ca oricând. Iar astăzi a fost făcut un pas important în construcţia autostrăzii ce ne va scăpa de unul dintre cele mai aglomerate drumuri din România, Valea Oltului. 

de Redactia Observator

la 11.05.2020, 21:27

Vezi și
  • Bucata de autostradă dintre Curtea de Argeș și centura Piteștiului va avea 33 de kilometri.
  • Un alt segment de autostradă în lucru este cel dintre Sebeș și Turda.

Autostrada Sibiu-Piteşti prinde contur. A fost semnat contractul pentru cea mai lungă secțiune, între Curtea de Argeş şi centura Piteştiului. Va avea 33 de kilometri şi va costa aproape 400 de milioane de euro.

Ludovic Orban, premierul României: Studiul de fezabilitate pe tronsonul Sibiu-Piteşti a fost finalizat în 2008. Atunci au fost pregătite documentele. Repet, în 2008. Acum suntem în mai 2020.

Autostrada Sibiu - Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri, iar lucrările sunt împărţite în cinci loturi. Va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Dacă pe Sibiu - Piteşti lucrurile abia au început să se mişte, cu puţin noroc, în acest an vom putea circula pe autostradă între Sebeș și Turda. Lucrările au început în 2014, dar deocamdată sunt gata doar 28 din cei 70 de kilometri.

Loturile 3 şi 4 din Autostrada A10 au fost date în folosinţă pe 30 iulie 2018, după mai bine de patru ani de la semnarea contractelor.

Celelalte două tronsoane ar trebui să fie finalizate până la sfârşitul lunii noiembrie. Constructorii au trecut zilele trecute de un hop important. Au montat tablierul metalic la pasajul de pe DN 1 de lângă Alba Iulia. Tablierul are o greutate de 280 de tone și a fost ridicat de o macara pe șenile.

Mariana Ioniță, director CNAIR: Nu ne mai permitem întârzieri.

Lotul 1 are 17 kilometri şi este gata în proporţie de 85%. Pe lotul 2, de 24 de kilometri, stadiul lucrărilor este de 65%. Costul total al autostrăzii care va lega A1 de A3 este de 420 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Aproape 400 de milioane de euro ar urma să coste bucata de autostradă dintre Curtea de Argeș și centura Piteștiului