Antena Meniu Search
x

Autostrada Soarelui a cedat pentru a treia oară. Reparațiile vor costa 100 de milioane de lei

Autostrada Soarelui s-a surpat aseară sub ochii şoferilor care veneau spre Bucureşti.

Vezi și

În plin sezon, drumul spre mare a cedat din nou! Autostrada Soarelui s-a surpat aseară sub ochii şoferilor care veneau spre Bucureşti. La kilometrul 20, o zonă ciuruită oricum de gropi, dalele de beton s-au rupt, pentru a treia oară de la începutul verii. Maşinile au fost deviate prin parcare, până când s-a reparat şoseaua.

În perioda cu cel mai intens trafic, când pe drumul spre mare merg şi 60.000 de maşini pe zi, şoseaua pare făcută mai degrabă din gropi peticite. Iar pericole se înmulţesc. Pentru a treia oară în ultimele luni, autostrada a cedat. Acum, la kilometrul 20. 

De la o crăpătură survenită pe fondul căldurii şi al traficului intens, dalele de beton se umflă, provocând denivelări pe calea de rulare.

Imediat circulaţia a fost deviată printr-o parcare, iar muncitorii au răzuit asfaltul în zona afectată.

Autorităţile au limitat viteza pe autostradă, între Bucureşti şi Fundulea, la 80 de kilometri pe oră. Şi spun că nu poate autostrada să cedeze cât pot muncitorii să repare. 

Florin Dascălu, director de întreţinere CNAIR: "N-ar trebui să-şi facă griji, întrucât, noi, Compania de Administrare am înfiinţat formaţii de urgenţă. Intervenim urgent pentru că se fac revizii zilnice şi aceste defecţiuni care apar se observă şi se intervine foarte rapid, după cum se vede."

Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: "Betonul care se află la rosturi pur şi simplu se macină. Este o situaţie des întâlnită la autostrăzile sau la drumurile construite pe beton."

Cine vrea un drum liniştit până la mare poate să încerce la anul. În mai ar trebui să înceapă reparaţiile pe sensul spre Constanţa.

Cu întoarcerea va fi mai greu. Lucrările sunt programate abia pentru septembrie 2019. Cu puţin noroc, scăpăm de gropi şi probleme. Planuri sunt gata, mai trebuie făcută licitaţia. 100 de milioane o sa coste.

Momentan, autorităţile peticesc unde pot. Reparaţiile generale sunt în faza de proiect. Anul acesta ar trebui să se facă licitaţia. Lucrările efective ar trebui să înceapă anul viitor.

Florin Dascălu, director de întreţinere CNAIR: "Până la 1 mai să facem o cale şi în toamnă, după finalizarea sezonului estival, deci de la 1 septembrie, când ne va permite timpul, să facem cealaltă cale."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Autostrada Soarelui a cedat pentru a treia oară. Reparațiile vor costa 100 de milioane de lei