Antena Meniu Search
x

AVEREA! Cel mai mare secret lăsat în urmă de Dinu Patriciu

Toată lumea se întreabă acum ce se va întâmpla cu averea primului miliardar român. Mare parte din aceasta ar putea ajunge la soţia sa, Dana Patriciu, de care n-a apucat să divorţeze.

Vezi și

 Toată lumea se întreabă acum ce se va întâmpla cu averea primului miliardar român. Mare parte din aceasta ar putea ajunge la soţia sa, Dana Patriciu, de care n-a apucat să divorţeze.

Potrivit legii române, femeia ar urma să primească mai mult decât în cazul unui partaj. Totuşi, Dinu Patriciu a lăsat în urma sa şi un testament, în care ar fi trecut şi numele chinezoaicei care i-ar fi fost alături în ultimii ani de viaţă.

AVEREA! Este cel mai mare secret lăsat în urmă de Dinu Patriciu. Discret, miliardarul se ferea să vorbească despre banii lui. Şi-ar fi fost de numărat conturi de milioane de euro, colecţii de bijuterii şi de artă, proprietăţi impresionante în toată lumea. Cea mai dragă i-a fost însă reşedinţa de pe lacul Snagov. Pe care a proiectat-o singur.

De profesie arhitect, Dinu Patriciu a proiectat şi apoi a locuit în una dintre cele mai admirate vile de pe malul lacului Snagov. Proprietatea se întinde pe o suprafaţă de o mie de metri pătraţi, este amenajată o piscină şi un teren de tenis iar în casă sunt expuse zeci de tablouri de valoare la care Dinu Patriciu a ţinut foarte mult

Misterul miliardelor care l-au dus pe Patriciu printre bogaţii lumii s-a adâcit în ultimii lui ani de viaţă. Mai ales după ce soţia de care voia să divorţeze a cerut în instanţă 2,3 miliarde de euro.

La partaj, miliardarul spunea că averea i-a fost decimată de criză. Iar în conturi ar fi rămas sub 200 de milioane de euro. Indiferent de valoarea averii lui Dinu Patriciu, legea românească spune că moştenirea se va împărţi acum între Dana Patriciu şi cele două fiice ale milionarului din altă căsătorie. Ana şi Maria.

Soţia de care miliardarul nu a apucat să divorţeze ar primi astfel mai mult decât putea spera într-un proces de partaj. Dacă fetele lui Dinu Patriciu o vor lăsa.

Dinu Patriciu a lăsat însă şi un TESTAMENT. L-a semnat în 2012, la Milano. Cu câteva ore înaintea transplantului de ficat. Surse din anturajul milionarului spun că în testament ar fi menţionată şi chinezoaica Melanie Anne Chen.

Femeia care în ultimii ani i-a fost alături lui Dinu Patriciu în viaţa personală şi i-a condus afacerile. Cei doi locuiau împreună la Londra iar legea engleză i-ar da drept la moştenire.

Succesorii lui Dinu Patriciu moştenesc însă şi datoriile milionarului. La averea lui Dinu Patriciu va râvni şi statul. Omul de afaceri a fost trimis în judecată pentru spălare de bani şi delapidare iar prejudiciul a fost stabilit la 85 de milioane de euro.

Evident, răspunderea penală pentru el încetează dar cine îi va moşteni averea va trebui mai întâi să-i plătească şi datoriile. În ultimii ani, sute de creditori au cerut insolvenţa mai multor companii conduse de Dinu Patriciu pentru recuperarea datoriilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » AVEREA! Cel mai mare secret lăsat în urmă de Dinu Patriciu