BACALAUREAT 2016. Conducerea MENCS a cerut comisiilor de Bacalaureat să ia toate măsurile impuse de metodologie

Publicat: 04.07.2016, 08:45.
Actualizat: 04.07.2016, 08:38

BACALAUREAT 2016. Conducerea Ministerului Educației a solicitat comisiilor județene de Bacalaureat să ia toate măsurile impuse de metodologia în vigoare, astfel încât toate centrele în care vor fi susținute probele să fie pregătite pentru a primi candidați în cele mai bune condiții.

BACALAUREAT 2016. Conducerea Ministerului Educației a solicitat comisiilor județene de Bacalaureat să ia toate măsurile impuse de metodologia în vigoare, astfel încât toate centrele în care vor fi susținute probele să fie pregătite pentru a primi candidați în cele mai bune condiții.

BACALAUREAT 2016. În cadrul ultimelor discuţii în vederea pregătirii probelor scrise ale examenului de BACALAUREAT din acest an s-a pus accentul pe măsurile de transmitere a subiectelor de la Consiliul Național de Evaluare și Examinare către centrele de examen, corectitudinea supravegherii în centre, inclusiv prin sistemele video, precum și pe prevenirea oricăror disfuncționalități în organizarea și desfășurarea Bacalaureatului.

BACALAUREAT 2016. "Am transmis tuturor celor implicați în organizarea și desfășurarea acestor examene să depună toate eforturile pentru a asigura condiții optime pentru elevii care susțin Bacalaureatul. Este esențial ca elevii să beneficieze de un mediu propice și corect în care să-și pună în valoare cunoștințele. Accentul trebuie să cadă pe responsabilizarea tuturor celor implicați, începând cu comisia națională și comisiile județene și terminând cu personalul din centrele de examen și evaluare", a declarat ministrul Adrian Curaj, potrivit Agerpres.

BACALAUREAT 2016. Ministerul Educației va organiza duminică o nouă videoconferință la care vor fi prezenți membrii comisiilor județene de Bacalaureat și cadrele didactice propuse să ocupe funcțiile de președinte în centrele de examen și centrele zonale de evaluare.

BACALAUREAT 2016. Cu același prilej, în concordanță cu prevederile metodologiei, vor fi desemnați prin extragere aleatorie profesorii din învățământul preuniversitar care vor activa ca președinți ai comisiilor, în centrele în care aceste posturi nu au fost ocupate de cadre didactice din învățământul superior.

BACALAUREAT 2016. "Pentru prima dată Ministerul Educației organizează această instruire cu președinții comisiilor. Le vom explica în detaliu atribuțiile și responsabilitățile, precum și rolul important pe care îl îndeplinesc în organizarea și desfășurarea examenului la standarde înalte de corectitudine și exigență", a declarat secretarul de stat Monica Anisie.

REZULTATE BAC 2016. Vineri, 1 iunie, s-a încheiat ultima probă orală a examenului de BACALAUREAT din acest an, cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, care a început pe data de 27 iunie. Începând de luni, 4 iulie, sunt programate probele scrise ale acestei sesiuni de bacalaureat, prima probă fiind cea la limba şi literatura română.

REZULTATE BAC 2016. Probele orale şi de competenţe digitale, susţinute din 13 iunie până în 1 iulie

REZULTATE BAC 2016. Prima sesiune a examenului de Bacalaureat a început luni, 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Testarea s-a desfăşurat pe durata a trei zile, până în 15 iunie.

REZULTATE BAC 2016. Din 15 până în 17 iunie a avut loc proba orală la limba maternă, iar între 21 şi 24 iunie, candidaţii au susţinut proba de competenţe digitale.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016. Subiecte la proba de Limba şi literatura română, uman şi real

REZULTATE BAC 2016. Ultima probă orală a fost cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată între 27 iunie şi 1 iulie.

REZULTATE BAC 2016. Subiectele pentru probele orale de limba română şi limba maternă au cuprins texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

REZULTATE BAC 2016. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu s-a evaluat prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă - experimentat, avansat şi mediu.

REZULTATE BAC 2016. Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, susţinute din 4 până în 8 iulie

REZULTATE BAC 2016. Probele scrise ale examenului de Bacalaureat din prima sesiune vor începe luni, 4 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română, urmat pe 5 iulie de testarea la limba şi literatura maternă, pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului şi pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

REZULTATE BAC 2016. Rezultatele la prima sesiune a Bacalaureatului vor fi afişate în 12 iulie, până în ora 16.00, şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, până la ora 20.00.

REZULTATE BAC 2016. În perioada 13-15 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar rezultate finale vor fi afişate în 16 iulie.

REZULTATE BAC 2016. Promovarea examenului de Bacalaureat

REZULTATE BAC 2016. Absolvenţii de liceu promovează examenul de Bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, mai multe condiţii:

- au susţinut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale şi au obţinut unul dintre nivelurile de competenţă - experimentat, avansat sau mediu;

- au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea;

- au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

REZULTATE BAC 2016. Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat.

REZULTATE BAC 2016. Examenul de Bacalaureat poate fi susţinut de elevii care au absolvit liceul, indiferent de forma de învăţământ. Candidaţi pot fi atât elevii care au absolvit liceul în acest an, cât şi cei din seriile anterioare care nu s-au prezentat până acum la examen sau au promovat doar unele probe, pe care nu le vor mai susţine.

REZULTATE BAC 2016. Bacalaureatul poate fi susţinut fără taxă de cel mult două ori. Candidaţii care se prezintă la examen pentru a treia oară cel puţin au plătit o sumă stabilită diferenţiat, în funcţie de numărul probelor la care se prezintă.

CALENDAR BACALAUREAT 2016

BACALAUREAT 2016. PROBE SCRISE

4 iulie - Limba şi literatura română (proba E)

5 iulie - Limba şi literatura maternă

6 iulie - Proba obligatorie a profilului

8 iulie - Proba la alegere a profilului şi specializării.

REZULTATE BACALAUREAT 2016

12 iulie - Rezultatele vor fi afişate pe 12 iulie, iar în acea zi, în intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile.

16 iulie - Rezultatele finale.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.