Antena Meniu Search
x

Gripa a mai făcut o victimă. Un bărbat de 43 de ani a murit la Spitalul Județean Sibiu

Un bărbat de 43 de ani, diagnosticat cu gripă în urma analizelor de laborator, a murit în cursul zilei de duminică la Spitalul Judeţean Sibiu. Este cel de-al patrulea deces datorat virusului gripal.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 27.01.2020, 10:52

Gripă
Medicii de la Spitalul Județean Sibiu au confirmat al patrulea deces provocat de gripă - Profimedia Images

Un bărbat de 43 de ani, diagnosticat cu gripă în urma analizelor de laborator, a murit în cursul zilei de duminică la Spitalul Judeţean Sibiu. Este cel de-al patrulea deces datorat virusului gripal.

"Vă informăm că pacientul în vârstă de 43 de ani pentru care analizele de laborator la Institutul Cantacuzino au confirmat prezenţa virusului gripal şi care a fost internat în carul Secţiei Clinice ATI a SCJU Sibiu a decedat. Decesul a avut loc în data de 26 ianuarie, în urma unui stop cardio-respirator neresuscitabil", a transmis unitatea medicală.

Bărbatul, care nu se vaccinase, fusese spitalizat pe data de 12 ianuarie, fiind diagnosticat cu gripă.

"Evoluţia sa a fost una defavorabilă, pacientul fiind ventilat mecanic. Stare sa s-a agravat, prezentând insuficienţă multiplă de organe şi sisteme care au cauzat stopul cardio-respirator", au mai precizat medicii.

Doar în ultimele două zile, în cadrul Secţiei Clinice Boli infecţioase, au fost consemnate 10 cazuri de suspiciune de gripă pe baza testelor rapide, din care patru persoane au fost internate. De asemenea, au mai fost internate 10 persoane cu suspiciune de gripă pe baza diagnosticelor clinice. Pacienţii sunt stabili şi sub tratament, internaţi în cadrul secţiei Boli Infecţioase.

Bărbatul este al patrulea pacient cu gripă care a murit, după ce săptămâna trecută Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţa trei decese provocate de virus, în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Hunedoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Gripa a mai făcut o victimă. Un bărbat de 43 de ani a murit la Spitalul Județean Sibiu