Antena Meniu Search
x

Mai mulţi bătrâni sunt jefuiţi în propriile case, în aceste zile. Este perioada în care hoţii nu îşi iau vacanţă.

Un apel din zece la 112 anunţă un jaf. Este perioada în care hoţii nu îşi iau vacanţă. Reusesc sa convinga oameni, in special batrani, sa ii lase in casele lor.

Vezi și

Un apel din zece la 112 anunţă un jaf. Este perioada în care hoţii nu îşi iau vacanţă. Şi-au adaptat chiar mesajele şi reuşesc să convingă oameni, în special bătrâni, să îi lase să intre în case, pentru că au un cadou de oferit.

Două tinere au bătut la uşa pensionarei Maria Lăzărescu. Au venit cu o poveste ciudată şi, până să-şi dea seama ce se întâmplă, au şi intrat în casa ei. 

Maria Lăzărescu, preşedinta unei asociaţii de locatari: "Au venit înainte că se dă ceva de la primărie şi au cerut taloanele de pensii, buletinul, au intrebat cu cine locuiesc. Au venit iar după două luni de zile. pur şi simplu au intrat în casă."

După ce află mai multe despre victime, ce bani şi obiceiuri au, le dau târcoale. Poliţiştii au văzut multe jafuri care au escaladat. 

Dan Antonescu, expert criminolog: "Ei studiază potenţiala victimă, îi studiază programul, orarul, obiceiurile, traseul pe care se deplasează. Din hoţi pot să devină tâlhari sau chiar criminali. Imaginaţia lor este fără margini."

Aţi putea crede că Maria Lăzărescu şi vecinii ei şi-au învăţat lecţia să nu mai deschidă uşa oricui. Însă, hoţii le-au trecut pragul din nou.

Maria Lăzărescu, preşedinta unei asociaţii de locatari: "Acum trei zile. Sunt şi chiriaşi pe care nu îi interesează şi au deschis uşa, aveam nişte fiare pe terasă şi mi le-au luat pe toate."

Acum, asociaţiile de proprietari îşi cumpără camere video. 300 de lei costă cel mai popular model.

Mulţi dintre suspecţii filmaţi de camerele video apar şi în baza de date a poliţiei.

Treizeci la sută dintre deţinuţii eliberaţi în ultima perioadă sunt foşti hoţi din locuinţe, hoţi din buzunare şi tâlhari. Statisticile arată că şaptezeci la sută dintre ei se vor reîntoarce cât de curând la poliţie pentru a fi audiaţi, iar ulterior vor ajunge în spatele gratiilor.

Pentru a preveni furturile de sezon, 9.000 de poliţişti vor acţiona în fiecare zi în stradă în perioada sărbătorilor de iarnă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Mai mulţi bătrâni sunt jefuiţi în propriile case, în aceste zile. Este perioada în care hoţii nu îşi iau vacanţă.