Antena Meniu Search
x

Video Bătrânică în lacrimi de fericire, după ce poliţiştii din Vaslui i-au adus înapoi banii furaţi de hoţi: "Doamne, băieţilor, să vă deie Dumnezeu sănătate"

Un hoț din Iași a fost prins de polițiștii vasluieni după ce a furat 8.000 de lei de la doi bătrâni din Vaslui, într-o clipă de neatenție. Cu banii recuperați, agenții au mers la domiciliul victimelor și au înapoiat suma, moment în care o bătrânică a izbucnit în plâns. "Doamne, băieților, să vă deie Dumnezeu sănătate și numai bine. Eu n-am crezut că mai văd banii", le-a mărturisit ea polițiștilor, copleșită de emoții.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 24.02.2021, 16:53

Vezi și
  • Bătrânii din Satu Nou, județul Vaslui, au fost la un pas de a-și pierde toată agoniseala
  • La operațiunea de prindere a hoțului a participat și Biroul de Investigații Criminale Pașcani

"V-au adus colegii mei banii pe care vi i-au furat oamenii răi. Ăștia sunt, bunică, banii", îi spune unul dintre agenți.

Uluită, femeia se uită la bancnote timp de câteva secunde și, la un moment dat, izbucnește în plâns.

"Banii noștri... n-am crezut niciodată. Doamne, băieților, să vă deie Dumnezeu sănătate și numai bine. Eu n-am crezut că mai văd banii", mărturisește bătrâna, care cu greu își poate găsi cuvintele.

A furat banii într-o secundă de neatenție

"Sâmbătă, 20 februarie a.c., ora 13.45, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au fost sesizați de către un bărbat de 73 ani, din Satu Nou, cu privire la faptul că, în aceeași zi, a fost victima infracțiunii de furt, persoane necunoscute sustrăgând de la domiciliul său suma de 8.000 lei", a transmis IPJ Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni, sprijiniți de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Pașcani, au identificat în scurt timp prezumtivul autor al infracțiunii, un bărbat de 45 de ani din Moțca, județul Iași.

Acesta i-a oferit persoanei vătămate, spre vânzare, bunuri de uz casnic, iar când victima și-a scos toate economiile să achite valoarea bunurilor cumpărate, profitând de un moment de neatenție, i-a sustras o parte din banii cu care aceasta intenționa să platească.   

Prejudiciul în valoare de 8.000 de lei a fost recuperat integral, fiind restituit bătrânilor.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.      

Sfaturile polițiștilor pentru a evita astfel de furturi

Pentru a nu deveni victima acestui gen de furt, poliţiştii vasluieni atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci când sunt abordați de persoane necunoscute şi îi sfătuiesc să ţină cont de următorul set de recomandări:

- Nu ţineţi sume mari de bani în casă! 

- Nu primiţi în curte cetăţeni străini de comunitate, care oferă diverse bunuri spre vânzare sau se angajează să facă lucrări ori reparaţii! Aceştia vă pot înşela sau vor doar să vadă ce bunuri pot fura din gospodăria dumneavoastră!

- Totodată, dacă permiteți accesul în casă, fiți vigilenți cu privire la efectuarea oricărei plăți sau operațiuni care ar putea dezvălui locația sumelor de bani din locuință!

- Sesizaţi Poliţia când aveţi date despre persoane bănuite sau victime ale unor astfel de infracţiuni!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Bătrânică în lacrimi de fericire, după ce poliţiştii din Vaslui i-au adus înapoi banii furaţi de hoţi: "Doamne, băieţilor, să vă deie Dumnezeu sănătate"