Antena Meniu Search
x

Bebeluș mort la două zile de la naştere, în Alba Iulia. Familia acuză medicii

Acuzaţii grave le sunt aduse medicilor de la Spitalul Judeţean din Alba Iulia, după ce un copil a murit la două zile de la naştere. Rudele mamei de 42 de ani care şi-a pierdut bebeluşul spun că operaţia de cezariană nu ar fi fost făcută la timp.

de Redactia Observator

la 18.08.2020, 15:31

Vezi și
  • Copilul a primit nota 2 la naștere și a fost transferat de urgenţă la Spitalul Județean din Oradea.
  • A murit însă după nici două zile de la naştere.

Gravida de 42 de ani era la prima sarcină şi a ajuns cu o ambulanţă joi noaptea la Spitalul Judeţean din Alba Iulia, după ce i s-a rupt apa. A fost preluată de medici şi i s-au făcut analizele.  

Cristian Tibea, sef sectie obstretica ginecologie spitalul de urgenţa Alba Iulia: Deci pacienta a venit la spital fără dureri. În urma internării pacientei s-au făcut analizele de rutină şi monitorizarea copilului. Atât la analize de laborator, ca şi la monitorizarea topografică şi cardiotopografică a bebeluşului, totul a evoluat în parametri normali, urmând să aşteptăm, declanşarea normală a travaliului. 

A doua zi însă după-amiază, gravida a început să se simtă rău. Când ritmului cardiac al copilului a scăzut, femeia a fost dusă în sala de operaţie. 

Cristian Tibea, sef sectie obstretica ginecologie spitalul de urgenta Alba Iulia: Orice act chirurgical pe care îl efectuăm trebuie să fie bazat pe o indicaţie medicală. În cazul ei indicaţia a fost cezariană de urgenţă  datorită braticardie fetală. Până în momentul în care s-a decelat barticardia fetală totul a fost în parametri normali. 

Copilul a primit nota 2 la naștere și a fost transferat de urgenţă cu un elicopter la Spitalul Județean din Oradea. A murit însă după nici două zile de la naştere. Familia îndurerată acuză acum medicii că nu au intervenit la timp. 

Liviu Stancu, tatăl copilului: A ajuns pe la ora 2:00 si până ziua nu i-au făcut nimic.  A fost târziu pentru bebeluş. 

Virgil Oarga - cumantul femeii: Când o femeie de 42 de ani, care e la prima sarcină, aştepţi 24 de ore ca să se dilate sau să poată naşte natural, nu se poate aşa ceva. 

Acum rudele femeii spun că vor să depună plângere la Colegiul Medicilor şi să meargă în instanţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Bebeluș mort la două zile de la naştere, în Alba Iulia. Familia acuză medicii