Antena Meniu Search
x

Doi părinţi din Roman au trecut prin clipe de coşmar. Bebeluşul lor de opt luni a rămas captiv într-o maşină încinsă

Un bebeluş de opt luni din Roman a rămas blocat singur, în maşină, după ce sistemul de închidere al acesteia s-ar fi defectat.

Vezi și

Clipe grele pentru doi părinţi, în parcarea unui supermarket din Roman. Un bebeluş de opt luni a rămas blocat singur, în maşină, după ce sistemul de închidere al acesteia s-ar fi defectat. Pompierii au încercat să deblocheze cât mai repede autoturismul.

Bebeluşul ar fi rămas blocat în maşină, dintr-o eroare. Sistemul de închidere s-ar fi blocat. Însă maşina se afla în soare, iar pompierii au avut o misiune contracronometru. 

Copilul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Însă întâmplarea e o lecţie pentru toţi părinţii. Reporterii Observator au făcut un experiment. Ca să afle ce se întâmplă, de fapt, într-o maşină lăsată în soare. 

Au ales o îngheţată, care încă mai avea bucăţi de gheaţă pe ea. În clipa în care ai lăsat îngheţata în maşina încinsă, au pornit cronometrul.

În maşina încinsă de soare, din îngheţată nu a mai rămas decât băţul. În numai 10 minute, temperatura la soare a crescut de la 32 la 50 de grade. Şi suntem abia în luna aprilie.

Odată experimentul încheiat, reporterii Observator au cerut şi părerea medicilor. 

Valeria Herdea, medic de familie:  "Copilul poate suferi de lipsa de oxigen, poate suferi din pricina caldurii, se poate deshidrata. Aparitia unor fenomene neurologice mai ales cand este expus la temperaturi mari."

Cazuri despre copilaşi închişi în maşini încinse au fost mediatizate peste tot în lume. În America autorităţile au dat publicităţii filmuleţe explicite.

Conform statisticilor, la fiecare 15 minute, în lume un copil suferă, deoarece a fost uitat într-o maşină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Doi părinţi din Roman au trecut prin clipe de coşmar. Bebeluşul lor de opt luni a rămas captiv într-o maşină încinsă