Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Blestemul comorii de la Rapa Diavolului

Suntem fascinati de comori ascunse, uitate! Vanatorii aurului ascuns de daci, de turci, de haiduci sau de boieri scormonesc si acum muntii si pesterile in cautarea bogatiilor, mai mult sau mai putin reale

Vezi și

Duhuri rele care bantuie padurile. Povesti de groaza despre temerari care au plecat pe urmele bogatiei si si-au pierdut mintile. Un loc blestemat, de care lumea se fereste de secole. Rapa Diavolului. Un loc de groaza. Un loc cat se poate de real, care ascunde un secret pe cat de fantastic, pe atat de teribil. “La Rapa Scaunului, iarna in special, noaptea, sunt niste cand ies flacarile din pamant. Si-acolo cica sunt comorile”, spun oamenii.

Ascunsa in Valea Cosminelor, judetul Prahova, Rapa Diavolului sau Rapa Scaunului, asa cum mai este cunoscuta in aceste parti, este un loc pe care oamenii il evita. Din mosi-stramosi se povesteste ca aici ar fi comori. Ba ale turcilor, ba ale haiducilor, ba ale boierilor. Dar oamenii n-ar mai calca acum pe acolo, pentru tot aurul din lume. Batranii satului, la randul lor, au auzit povestile de la batranii lor. De mai bine de o generatie, niciun temerar nu s-a mai incumetat sa caute aurul ascuns adanc in maruntaiele dealului.

Comoara, spun oamenii, ar fi "legata". Blestemata. Ca sa ajungi la aur, trebuie sa faci un sacrificiu. “La gura rapei e o piatra mare. O lespede mare care e jurata. Nu poti sa intri acolo. Trebuie sa dai un suflet. O pasare, un om, ca sa poti sa intri, sa o iei”, mai afirma localnicii.

Nici macar puterea lui Dumnezeu nu a reusit sa alunge spiritele rele. Oamenii locului spun ca un sobor de trei preoti ar fi incercat sa exorcizeze demonii care bantuiau pe acolo. In zadar. Si nu doar blestemul ii tine departe pe oameni. Ci lucrurile inexplicabile pe care le-au vazut cu proprii ochi. Lucruri nelumesti. Flacari puternice care lumineaza noaptea. Focuri care nu lasa urme fizice. Dar care ard sufletele oamenilor.

Lista ciudateniilor din Valea Cosminelor nu se opreste aici. Pe langa comori ascunse, flacari albastre si duhuri rele, aici s-ar fi facut cateva descoperiri bizare. “Cand a fost mai acum 70, 80 de ani, un profesor s-ar fi dus pe-acolo si-ar fi gasit niste oase de vreun metru jumate, doi, de urias”, sustin cei din zona.

Legenda comorii ascunse in Rapa Diavolului este alimentata nu doar de povestile de groaza spuse la gura sobei. Exista chiar si o harta a constructiei de sub munte.

Ce se ascunde cu adevarat in padurile din Valea Cosminelor, nimeni nu stie. Dar nimeni nu pare sa riste. Cu alte cuvinte, cu sau fara blestem, niciun om nu se mai incumeta sa scormoneasca in Rapa Diavolului dupa aurul blestemat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Blestemul comorii de la Rapa Diavolului