Tot mai multe blocuri noi au apărut în locul fabricilor vechi
Blocurile noi iau locul fabricilor vechi. În Bucureşti, dezvoltatorii se bat pentru cele mai bune terenuri. Construiesc în timp record, iar preţurile locuinţelor au atins maximum ultimilor ani. Cumpărătorii îşi rezervă apartamentele încă din faza de proiect, de teamă că le vor pierde.
Blocurile noi iau locul fabricilor vechi. În Bucureşti, dezvoltatorii se bat pentru cele mai bune terenuri. Construiesc în timp record, iar preţurile locuinţelor au atins maximum ultimilor ani. Cumpărătorii îşi rezervă apartamentele încă din faza de proiect, de teamă că le vor pierde. Analiştii care studiază piaţa imobiliară recomandă prudenţă.
Aşa arăta în urmă cu aproape trei decenii un cartier din nordul Capitalei devenit astăzi magnet pentru dezvoltatori. Fosta fabrică de textile Suveica, din Colentina, s-a transformat într-un complex de lux, unde metrul pătrat construit depăşeşte 1.700 de euro.
În Bucureşti, în momentul de faţă, dezvoltatorii imobiliari pregătesc peste 55 de mii de locuinţe pentru finalul acestui an. De altfel, nordul Capitalei, dar şi centrul sunt cele mai vânate zone de către dezvoltatori, însă şi cele mai scumpe.
- A luat în chirie un apartament vechi și a observat ceva ciudat la perete: "Proprietarul are clădirea de 20 de ani...
- Cum şi-ar putea cumpăra românii locuinţe la un preţ mult sub cel al pieţei: se pregătesc două proiecte de 10...
- Dramă în Sectorul 6, din Capitală. Doi bătrâni, de 83 şi 79 de ani, găsiţi morţi în apartament de fiul lor
- A dat avans 445.000 € pentru un apartament de 1,7 milioane €, dar un detaliu a făcut-o să ceară banii înapoi...
- Credea că-și dă casa prin Airbnb unei familii, dar în schimb au venit 500 de tineri. Cum a găsit-o la final
Faţă de alte zone mai puţin dezvoltate, cei care construiesc lângă metrou, lângă parcuri sau în cartiere în care au sediul marile firme îşi asigură profituri duble sau chiar triple.
Bucureşti nu a înregistrat, totuşi, cel mai mare avans al preţurilor medii în august faţă de iulie. Pe primul loc este Cluj-Napoca, cu 1.627 de euro pe metru pătrat construit, abia pe locul doi este Bucureşti, urmat de oraşele Timişoara, Braşov şi Iaşi.
De altfel, în capitala Moldovei a fost cea mai mare creştere, de 3,6% într-o singură lună.
Pentru că în multe zone piaţa imobiliară a dat deja în clocot, analiştii vorbesc şi despre riscurile pe care şi le asumă cei care se îndatorează în această perioadă.
Creşterea preţurilor din ultima lună este pusă şi pe seama reluării vânzărilor şi închirierilor din acest domeniu, după sezonul vacanţelor.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Nu se mai pot adăuga comentarii la acest articol