Brad natural sau artificial? Dilema multor români în preajma sărbătorilor de iarnă
Primul are un miros îmbietor şi un verde intens, în schimb al doilea poate fi folosit ani de-a rândul şi nici nu presupune bani cheltuiţi în plus. O alegere dificilă. Există însă şi a treia soluţie: bradul în ghiveci.
Primul are un miros îmbietor şi un verde intens, în schimb al doilea poate fi folosit ani de-a rândul şi nici nu presupune bani cheltuiţi în plus. O alegere dificilă. Există însă şi a treia soluţie: bradul în ghiveci. Ce-i drept, este mai pretenţios şi mai scump, dar are un avantaj: poate fi resădit. Iar unii dintre pomi au o aromă deosebită, de citrice.
Ploieştiul se pregăteşte să îmbrace haine de sărbătoare. Şi cum din peisaj nu poate lipsi bradul, acesta a fost adus în oraş, cu un camion. Oamenii au surprins momentele în care pomul uriaş este târât pe străzi până în centrul oraşului, unde va fi amplasat şi apoi împodobit.
Brazii vii nu îşi schimbă culoarea şi nu îşi pierd mirosul. Au 15 ani şi o înălţime de aproape doi metri. Iar unii dintre au chiar un farmec aparte.
Celebra băutură Brifcore, care făcea furori înainte de Revoluţie, era fabricată chiar din ace de Duglas. Pe lângă brazii şi molizii româneşti, pepiniera are şi arbori aduşi din America şi aclimatizaţi.
Reprezentanţii Direcţiei Silvice aşteaptă ca în acest sezon să vândă peste 1200 de brazi şi molizi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰