Antena Meniu Search
x

Brăila, cod roșu de FOAME! Proviziile oamenilor sunt pe terminate

Oamenii ies la lumină, prin tunele săpate în zăpadă. Dar problemele rămân. După zile întregi de vifor, proviziile sunt pe terminate. Pe ostaticii iernii din Brăila, îi roade încă foamea. În spatele zidurilor albe, stau poveşti incredibile de viaţă.

Vezi și

Noaptea cea mai neagră a trecut. Dar coşmarul alb nu încetează odată cu somnul.

Dacă ar exista o hartă a disperării, Ianca ar fi încă în centrul ei. Bătrâna care nu se lăsa ieri îngenucheată de vifor, are acum un nume. Ea este tanti Victoriţa. Şi a învins natura.

Suferă şi luptă. Aproape i-a stat inima aseară, când a văzut că troienele nu au cruţat nici grajdul. Se temea că îi mor animalele, averea ei.

Acum, bătrâna umple soba cu lemnele pe care le-a scos de sub omăt. Dă perdeaua la o parte şi privirea i se izbeşte de un zid îngheţat.

În tot acest timp, bărbatul ei pleacă în expediţie la alimentara din sat. N-au mai văzut pâine de zile întregi. Nea Neculai cumpără două. Şi încă ceva. Pentru bătrâna de acasă.

După ultimele zile de groază, la cină vor avea pâine şi pufuleţi.

În tot judeţul, zeci de sate sunt încă izolate. Mii de oameni au rămas despărţiţi de lume. Acum, contează ajutorul. E cod roşu de înfometare, sub zăpadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Brăila, cod roșu de FOAME! Proviziile oamenilor sunt pe terminate