Antena Meniu Search
x

BREAKING NEWS: Petiţia prin care elevii cer să nu fie depunctaţi de la Evaluarea Naţională 2016, depusă la Ministerul Educaţiei

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Mai mulţi părinţi au depus, joi, la Ministerul Educaţiei, petiţia semnată de peste 40.700 de persoane, care cer ca elevii să nu fie depunctaţi pentru greşeala de la unul din subiectele de la proba de matematică a Evaluării Naţionale.

Vezi și

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Mai mulţi părinţi au depus, joi, la Ministerul Educaţiei, petiţia semnată de peste 40.700 de persoane, care cer ca elevii să nu fie depunctaţi pentru greşeala de la unul din subiectele de la proba de matematică a Evaluării Naţionale.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Părinţii au fost primiţi de secretarul de stat Monica Anisi, căreia i-au solicitat ca Ministerul Educaţiei să accepte ca răspuns corect ambele variante, în condiţiile în care graficul de la subiectul 1, punctul 6, a fost interpretabil, fiind date de către elevi două tipuri de răspuns.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Unul dintre părinţi, Filiana Tudor, a spus că la graficul de la subiectul 1, punctul 6, este interpretabilă legenda, iar pe foaia de examen apare în grafic o linie orizontală îngroşată, care i-a derutat pe elevi, legenda neavând nici măsura reală.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Peste 40.700 de persoane au semnat petiţia online iniţiată de părinţi miercuri, după proba la matematică a Evaluării Naţionale, prin care propun reevaluarea tuturor lucrărilor de la matematică, astfel încât ambele răspunsuri ale elevilor la punctul 6 de la primul subiect să fie punctate ca fiind corecte, întrucât diagrama de la acest exerciţiu era reprezentată greşit.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. La punctul şase este prezentată o diagramă, pe orizontală fiind numere de la 1 la 10, iar pe verticală numere de la 0 la 8. Cerinţa exerciţiului: “În diagrama de mai jos este prezentată repartiţia notelor obţinute la un test la matematică, de elevii unei clase a VIII-a dintr-o şcoală. Conform diagramei, numărul elevilor care au obţinut nota 5, la acest test este egal cu .....”. Legenda care indică numărul de elevi apare în partea dreaptă a diagramei, fapt care i-a derutat pe elevi, după cum spun semnatarii petiţiei.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Unii elevi au înţeles că linia orizontală care conţine numere de la 1 la 10 reprezintă notele, iar linia verticală cu numere de la 0 la 8, reprezintă elevii . În acest caz răspunsul este: 3 elevi au obţinut nota 5.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Alţi elevi au considerat că linia orizontală, cu numere de la 1 la 10, reprezintă elevii, iar cea verticală, cu numere de la 0 la 8, notele. În acest context au răspuns că 8 elevi au obţinut nota 5.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. “Ne-a derutat specificând că numărul de elevi este notat cu gri”, “Este inadmisibil” ,”Să se ia în considerare ambele răspunsuri! Grafic greşit! Am semnat aceasta petiţie deoarece, după cum aţi spus, ei ne-au dus în eroare prin acea diagramă incorectă şi majoritatea au scris ca răspuns «8»”, sunt o parte din comentariile semnatarilor petiţiei.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » BREAKING NEWS: Petiţia prin care elevii cer să nu fie depunctaţi de la Evaluarea Naţională 2016, depusă la Ministerul Educaţiei