Social

BREAKING NEWS: Petiţia prin care elevii cer să nu fie depunctaţi de la Evaluarea Naţională 2016, depusă la Ministerul Educaţiei

Publicat pe 30.06.2016 la 12:26 Actualizat pe 30.06.2016 la 12:32

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Mai mulţi părinţi au depus, joi, la Ministerul Educaţiei, petiţia semnată de peste 40.700 de persoane, care cer ca elevii să nu fie depunctaţi pentru greşeala de la unul din subiectele de la proba de matematică a Evaluării Naţionale.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Mai mulţi părinţi au depus, joi, la Ministerul Educaţiei, petiţia semnată de peste 40.700 de persoane, care cer ca elevii să nu fie depunctaţi pentru greşeala de la unul din subiectele de la proba de matematică a Evaluării Naţionale.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Părinţii au fost primiţi de secretarul de stat Monica Anisi, căreia i-au solicitat ca Ministerul Educaţiei să accepte ca răspuns corect ambele variante, în condiţiile în care graficul de la subiectul 1, punctul 6, a fost interpretabil, fiind date de către elevi două tipuri de răspuns.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Unul dintre părinţi, Filiana Tudor, a spus că la graficul de la subiectul 1, punctul 6, este interpretabilă legenda, iar pe foaia de examen apare în grafic o linie orizontală îngroşată, care i-a derutat pe elevi, legenda neavând nici măsura reală.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Peste 40.700 de persoane au semnat petiţia online iniţiată de părinţi miercuri, după proba la matematică a Evaluării Naţionale, prin care propun reevaluarea tuturor lucrărilor de la matematică, astfel încât ambele răspunsuri ale elevilor la punctul 6 de la primul subiect să fie punctate ca fiind corecte, întrucât diagrama de la acest exerciţiu era reprezentată greşit.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. La punctul şase este prezentată o diagramă, pe orizontală fiind numere de la 1 la 10, iar pe verticală numere de la 0 la 8. Cerinţa exerciţiului: “În diagrama de mai jos este prezentată repartiţia notelor obţinute la un test la matematică, de elevii unei clase a VIII-a dintr-o şcoală. Conform diagramei, numărul elevilor care au obţinut nota 5, la acest test este egal cu .....”. Legenda care indică numărul de elevi apare în partea dreaptă a diagramei, fapt care i-a derutat pe elevi, după cum spun semnatarii petiţiei.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Unii elevi au înţeles că linia orizontală care conţine numere de la 1 la 10 reprezintă notele, iar linia verticală cu numere de la 0 la 8, reprezintă elevii . În acest caz răspunsul este: 3 elevi au obţinut nota 5.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Alţi elevi au considerat că linia orizontală, cu numere de la 1 la 10, reprezintă elevii, iar cea verticală, cu numere de la 0 la 8, notele. În acest context au răspuns că 8 elevi au obţinut nota 5.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. “Ne-a derutat specificând că numărul de elevi este notat cu gri”, “Este inadmisibil” ,”Să se ia în considerare ambele răspunsuri! Grafic greşit! Am semnat aceasta petiţie deoarece, după cum aţi spus, ei ne-au dus în eroare prin acea diagramă incorectă şi majoritatea au scris ca răspuns «8»”, sunt o parte din comentariile semnatarilor petiţiei.

sursa: news.ro

În articolul

BREAKING NEWS: Petiţia prin care elevii cer să nu fie depunctaţi de la Evaluarea Naţională 2016, depusă la Ministerul Educaţiei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

urmează pe observator

Social • la 22:07

141 de elevi susțin examenul de Bacalaureat în sesiunea specială

  • Rezultatele elevilor care dau Bacalaureatul în sesiune specială vor fi afișate pe 10 iulie.
Social • la 21:55

Măștile de protecție, periculoase pentru mediul înconjurător

  • Măștile de protecție de unică folosință se pot degrada în sute de ani.
  • Autoritățile ar putea interzice folosirea plasticului de unică folosință.
Eveniment • la 21:46

Motociclist dus de urgenţă la spital, după ce un şofer a virat stânga fără să se asigure

  • Motociclist lovit de un şofer care nu a acordat prioritate
  • Tânărul motociclist a fost internat în spital
Vezi toate știrile noi

Recomandări

recomandare pe a1.ro

10.000 de morți din cauza coronavirusului, în România, la 1 octombrie. Experții, previziuni sumbre: ”Rata de dublare se va accelera înfiorător!”

recomandare pe a1.ro

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

recomandare pe spynews.ro

Cheloo îl atacă dur pe Raed Arafat: „O să cred în virusul vedetă doar în momentul în care morții vor fi adunați din șanțuri”

recomandare pe spynews.ro

Cât timp vom mai purta masca de protecție! Anunțul lui Ludovic Orban

recomandare pe antenasport.ro

Operaţiile estetice au transformat-o în şomeră de lux. Drama trăită de o femeie, care a cheltuit zeci de mii de euro pentru a-şi schimba înfăţişarea

recomandare pe antenasport.ro

O profesoară a fost concediată după ce a făcut un gest revoltător faţă de un copil de un an. Reacţia incredibilă a mamei acestuia

recomandare pe antenaplay.ro

Brassic

recomandare pe antenastars.ro

Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!

recomandare pe antenastars.ro

Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”

recomandare pe zutv.ro

17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lor

recomandare pe zutv.ro

Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!

recomandare pe tvhappy.ro

10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batman

recomandare pe antena3.ro

Oana Roman, prima fotografie la piscină după ce a slăbit spectaculos! Cum arată acum vedeta TV

recomandare pe antena3.ro

Fructele care te ajută să slăbești. În plus au și efect antirid. Nutriționiștii le recomandă. Cum trebuie să le consumați

recomandare pe cars.ro

Cat costa o incarcare cu freon la masina si unde ar trebui sa mergi pentru un astfel de procedeu

recomandare pe playtech.ro

România, la fel ca Germania. Decizia de ultim moment din Poliție. Ce o să vedem pe străzi

recomandare pe jurnalul.ro

Armata suferă prima pierdere: restaurantul CCA, răpus de Covid

recomandare pe jurnalul.ro

Noi calcule pentru majorarea pensiilor și alocațiilor. „Resursele financiare sunt limitate și aceste resurse financiare trebuie utilizate cu foarte multă atenție”

Anunțuri Lajumate.ro

Extras de Carte Funciara si Extras de Plan Cadastral Online

  • Prestari servicii Alba Iulia Alba

Casa in Broscauti

  • Case Vile de vanzare Broscauti Botosani

Reparatii profesionale de anvelope la cald taiate agro indus

  • Prestari servicii Buftea Bucuresti Ilfov
Vezi Anunțuri