Antena Meniu Search
x

Bucate de Paște, cu arome orientale. Secretele bucătarilor

Mai sunt trei zile până când ne vom aşeza cu toţii în jurul mesei de Paşti. Şi, deşi suntem izolaţi de cei dragi, iar restricţiile de circulaţie ne ţin departe de magazine asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la preparatele favorite.

de Redactia Observator

la 17.04.2020, 15:18

Vezi și

Mai sunt trei zile până când ne vom aşeza cu toţii în jurul mesei de Paşti. Şi, deşi suntem izolaţi de cei dragi, iar restricţiile de circulaţie ne ţin departe de magazine asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la preparatele favorite.

În timpul pandemiei, acestea se livrează direct la domiciliu. În restaurante, în spatele uşilor închise, bucătarii gătesc de zor ciorbă de miel, drob sau cozonac. La malul mării, preparatelor tradiţionale li se adaugă arome orientale.

Bucătarul şi-a pus şorţul şi este gata să ne arate cum se face o ciorbă de miel cu aromă orientală. Primul pas: se pune carnea la fiert. E obligatoriu să fie cu os pentru o aromă mai intensă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Se adaugă apoi legumele întregi. Se lasă la fiert, cam un sfert de oră. Apoi se adaugă puţin orez. Şi ar mai fi ceva: ciorba trebuie dreasă.

O dată pregătit primul fel bucătarul se poate apuca de următorul preparat nelipsit de pe masa de Paşti: drobul.

Reţeta clasică spune că drobul se prepară din organe de miel. Acestea se fierb în apă cu sare, piper şi foi de dafin. Puteţi adăuga morcov sau păstârnac pentru gust. Când sunt gata, măruntaiele se toacă şi se amestecă cu ouăle şi verdeţurile tocate: ceapă, usturoi, pătrunjel şi mărar. Apoi compoziţia se pune în tăvi şi se bagă la cuptor.

Şi cum de pe masa de Paşte nu poate lipsi cozonacul bucătăresele întind aluatul şi împletesc de zor. Umplutura poate să difere. Poate fi cu cacao, rahat şi stafide sau. cu nucă. Important este, ca în final cozonacul să arate ca la mama acasă.

Cei care nu vor să petreacă timpul în bucătărie au ocazia să comade acasă delicatesele.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Indiferent ce veţi decide să puneţi pe masa de Paşte, fiţi atenţi la cantităţi! Medicii vă sfătuiesc să mâncaţi cu moderaţie. Nu este momentul să ajungeţi la spital cu indigestie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Bucate de Paște, cu arome orientale. Secretele bucătarilor