Bucate de Paște, cu arome orientale. Secretele bucătarilor
Mai sunt trei zile până când ne vom aşeza cu toţii în jurul mesei de Paşti. Şi, deşi suntem izolaţi de cei dragi, iar restricţiile de circulaţie ne ţin departe de magazine asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la preparatele favorite.
Mai sunt trei zile până când ne vom aşeza cu toţii în jurul mesei de Paşti. Şi, deşi suntem izolaţi de cei dragi, iar restricţiile de circulaţie ne ţin departe de magazine asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la preparatele favorite.
În timpul pandemiei, acestea se livrează direct la domiciliu. În restaurante, în spatele uşilor închise, bucătarii gătesc de zor ciorbă de miel, drob sau cozonac. La malul mării, preparatelor tradiţionale li se adaugă arome orientale.
Bucătarul şi-a pus şorţul şi este gata să ne arate cum se face o ciorbă de miel cu aromă orientală. Primul pas: se pune carnea la fiert. E obligatoriu să fie cu os pentru o aromă mai intensă.
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 5-6 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- 5 aprilie, Sfinţii Mucenici Agatopod şi Teodul. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- 5 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- Târguri de Paşte în 2025 în Bucureşti şi în ţară. Care sunt atracţiile primăverii
- 4 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Se adaugă apoi legumele întregi. Se lasă la fiert, cam un sfert de oră. Apoi se adaugă puţin orez. Şi ar mai fi ceva: ciorba trebuie dreasă.
O dată pregătit primul fel bucătarul se poate apuca de următorul preparat nelipsit de pe masa de Paşti: drobul.
Reţeta clasică spune că drobul se prepară din organe de miel. Acestea se fierb în apă cu sare, piper şi foi de dafin. Puteţi adăuga morcov sau păstârnac pentru gust. Când sunt gata, măruntaiele se toacă şi se amestecă cu ouăle şi verdeţurile tocate: ceapă, usturoi, pătrunjel şi mărar. Apoi compoziţia se pune în tăvi şi se bagă la cuptor.
Şi cum de pe masa de Paşte nu poate lipsi cozonacul bucătăresele întind aluatul şi împletesc de zor. Umplutura poate să difere. Poate fi cu cacao, rahat şi stafide sau. cu nucă. Important este, ca în final cozonacul să arate ca la mama acasă.
Cei care nu vor să petreacă timpul în bucătărie au ocazia să comade acasă delicatesele.
Indiferent ce veţi decide să puneţi pe masa de Paşte, fiţi atenţi la cantităţi! Medicii vă sfătuiesc să mâncaţi cu moderaţie. Nu este momentul să ajungeţi la spital cu indigestie.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰