Alertă în Bucegi. O familie cu un copil de 11 ani a rămas captivă câteva ore pe munte, până când salvatorii i-au găsit
Pe zăpada de o jumătate de metru, sute de oameni au urcat să atingă Sfinxul. Legenda spune că uriaşul aşezat în vârf de munte emană energii pozitive în această perioadă.
Pe zăpada de o jumătate de metru, sute de oameni au urcat să atingă Sfinxul. Legenda spune că uriaşul aşezat în vârf de munte emană energii pozitive în această perioadă. Cu toţii au aşteptat apusul pentru a vedea piramida magică în jurul căreia s-au creat atâtea mituri. În timp ce unii au văzut doar ceaţa, alţii jură că a apărut şi o luminiţă.
Adunaţi în jurul Sfinxului, oamenii s-au concentrat până au îngheţat. Au sărutat uriaşul cu chip de om, convinşi că are puteri miraculoase. Pentru că telecabina nu a mers, au urcat cu maşinile pe platoul Bucegi, unde la apus, se spune că razele soarelui creează o piramidă energetică în jurul Sfinxului, o dată pe an.
Pe munte, stratul de zăpadă ajungea la genunchi în unele locuri. Nimic nu i-a împiedicat însă pe curioşii care se adună la fiecare 28 noiembrie în faţa Sfinxului, un obicei legat de o legendă. Se spune că stânca ar fi apărut în ziua în care Decebal şi-a ucis fiul, chiar în acest loc, într-un ritual de sacrificiu, pentru a-l trimite ca mesager către zei. Geologii, în schimb, pun formarea sa pe seama eroziunii eoliene.
La lăsarea întunericului, turiştii au coborât în şir indian de pe munte, convinşi că n-au venit degeaba.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰