Antena Meniu Search
x

Video Bugetul local, un subiect amplu discutat în Iaşi. Localnicii şi-au pierdut speranţa că edilii vor ţine cont şi de nevoile lor

"Mai bine ne dau banii să mergem în Dubai". Așa fac haz de necaz ieşenii care nu mai cred că se va ţine cont şi de părerile lor când se va vota pe ce se duc banii din bugetul local. Alţii însă au fost conştiincioşi şi au încredere că părerea lor contează. Un număr record de idei cu propuneri pentru bugetul local au fost deja înregistrate la Primăria Iaşi. 

de Redactia Observator

la 30.01.2022, 11:21

Vezi și

Localnic: Să ne dea nouă şi să mergem cu domnul în Dubai. 

Deşi mai glumesc, ieşenii sunt de părere că banii oraşului pot fi cheltuiţi cu cap. În doar două săptămâni, de când e in dezbatere publică planul bugetar pe noul an, peste 2.500 de soluţii au fost propuse de ieşeni în speranţa că se va ţine cont şi de nevoile lor când se va vota bugetul. 

Localnică: Mă uit la clădirile Iaşiului și mi se par foarte degradate, nu toate, cele vechi mă refer. Şi cred că ar trebui un pic de cosmetizare.

De departe, cea mai apăsătoare problemă rămâne cea a lipsei locurilor de parcare. În Iaşi, ultimele raportări arată că există aproximativ 10 mii de locuri de parcare amenajate și peste 100 de mii de mașini. Asta înseamnă un deficit enorm. Așa se face că de cele mai mult ori oamenii ajung sa parcheze în zone interzise și în cea mai mare parte a orașului prima bandă de circulaţie s-a transformat în parcare. 

Nici când vine vorba de parcuri sau locuri de joacă, lucrurile nu stau mai bine

Localnic: Şi aici trebuia să se construiască în spate un parc mare de vreo doi ani tot spun toţi că gata, dar e tot la stadiu de gard ş atât.

Dorinţe multe, bani puţini, spune Primăria. Bugetul local rămâne în dezbatere publică până în luna februarie. 

Mihai Chirica, primar Iași: Suntem într-o problematică oarecum consecventă. În continuare lumea doreşte străzi mai bune, locuri de parcare mai mult, spaţii verzi, locuri de joacă lucruri pe care le ştim.

Anul trecut, bugetul local al municipiului a fost motiv de scandal între aleşii locali, care după ce s-au certat luni de zile, erau pe punctul de a bloca funcționarea orașului pentru că nu se puneau de acord.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Bugetul local, un subiect amplu discutat în Iaşi. Localnicii şi-au pierdut speranţa că edilii vor ţine cont şi de nevoile lor