Bunici voluntari pentru copiii bolnavi
Adevărate minuni se-ntâmplă la Spitalul de Copii "Marie Curie" din Capitală. Mai mulţi voluntari au devenit bunici pentru nou-născuţii bolnavi, abandonaţi.
Adevărate minuni se-ntâmplă la Spitalul de Copii "Marie Curie" din Capitală. Mai mulţi voluntari au devenit bunici pentru nou-născuţii bolnavi, abandonaţi de părinţii lor. Dacă au parte de afecţiune, bebeluşii ajung să se vindece mai repede, spun medicii. Până şi perioada de spitalizare devine mai scurtă.
Pentru doamna Maria Maga, Daria, o fetiţă abandonată în spital cu grave afecţiuni la inimă, a devenit cea mai răsfăţată nepoată. O hrăneşte, îi aşează hăinuţele şi îi cântă. La 69 de ani, femeia, mamă a unui băiat fără copii, a ales să fie bunică voluntar.
Ca ea, alţi peste 20 de voluntari îşi dăruiesc dragostea nou-născuţilor internaţi la spitalul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie", din Capitală.
Specialiştii vorbesc despre faptul că, în cazul copiilor abandonaţi, recuperarea medicală este mult mai lentă, ceea ce duce la o creştere a duratei de spitalizare cu până la 50%.
Ceea ce fac voluntarii de la noi este similar cu ceea ce face David Deutchman, supranumit "bunicul de la Terapie Intensivă Neonatală" sau "baby buddy" - pentru copii dintr-un spital din Atlanta. De 12 ani, bătrânul le alină zilnic suferința celor mici.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰