Antena Meniu Search
x

Video Burger de 1000 de euro cu foiţă de aur şi caviar, preparat de Chef Iulian Olaru, fost concurent Chefi la Cuţite, în cadrul unui eveniment culinar din Alba

Premieră pentru ţara noastră în judeţul Alba. Un burger de 1000 de euro cu foiţă de aur şi caviar a fost făcut în cadrul unui eveniment gastronomic special, aflat la prima ediţie anul acesta, dar care îşi propune o altă abordare a acestor festivaluri cu mâncare bună. Delicatesa conţine numai ingrediente premium, produse în România, iar de realizarea ei s-a ocupat Chef Iulian Olaru, fost concurent Chefi la Cuţite.

de Redactia Observator

la 14.06.2021, 16:27

Vezi și

Vedeta festivalului culinar a fost burgerul de lux realizat de Chef Iulian Olaru. Cu o experienţă de aproape 20 de ani în bucătărie, fostul concurent Chefi la Cuţite a lucrat mai bine de o oră jumătate la realizarea delicatesei din carne.

Iulian Olaru, chef bucătar: Pentru acest minunat burger, în valoare de o mie de euro am folosit o carne de vită românească, black angus, caviar românesc auriu şi caviar negru românesc. Chiflă neagră, un strat de carne, foiţă de aur comestibilă, roşii şi castravete.

Curioşii s-au adunat în jurul bucătarului ca la spectacol, nerăbdători şi dornici să guste din preparatul neobişnuit.

Client: Super, deci de abia aştept să îl gust!

Reporter: Cum ţi se pare?

Client: Ceva spectaculos, chiar e.. wow. N-am cuvinte.

După ce a fost gata, chef-ul împreuna cu organizatorii au tăiat cu sabia marele burger şi l-au împărţit spectatorilor.

Ştefan Bercea, preşedintele Asociaţiei Bucătarilor şi Cofetarilor din turism România: Cred că asta valorează vreo 20 de Euro, o îmbucătură. Este deosebit, este o combinaţie foarte reuşită. Chiar dacă burgerul nu e un produs românesc, totuşi e un preparat la care se pretează să îi aducem o valoare mai mare. O să încercăm să facem şi mititeii în foiţă de aur.

Până atunci însă, cei prezenţi la eveniment au savurat micii tradiţionali alături de alte preparate deosebite. De la carne de vita până la cea de bizon, expozanţii au s-au întrecut în măiestrie. 

Expozant: Avem un piept de vită, rasa black angus, rasă de carne. Se face mai dificil şi şansa de a-l face bine este în stilul slow-cook. Noi am pus aceste două bucăţi de la ora 6 dimineaţa, este ora prânzului, deci de mai bine de 6 ore ele stau aici. 

Grill Fest este cel mai nou proiect dedicat consumatorilor, menit să devină cel mai mare festival dedicat cărnii şi gastronomiei din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Burger de 1000 de euro cu foiţă de aur şi caviar, preparat de Chef Iulian Olaru, fost concurent Chefi la Cuţite, în cadrul unui eveniment culinar din Alba