Antena Meniu Search
x

Încă un cadru medical a murit, infectat cu coronavirus: "Plătim tribut acestei boli nemiloase în modul cel mai grav şi cel mai greu" (Video)

În lupta cu inamicul nevăzut, dar şi cu nepăsarea oamenilor, medicii plătesc tributul. Un asistent de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova s-a stins fulgerător la 45 de ani, după ce a fost infectat cu coronavirus. Din păcate, colegii lui din Constanţa nu l-au mai putut salva.

Cezara Radu
de Cezara Radu

la 19.07.2020, 21:45

Vezi și
  • Bărbatul a primit diagnosticul în timp ce era în concediu la mare, cu familia.
  • Florin Cazacu avea 45 de ani

Florin Cazacu avea 45 de ani şi era de mai bine de 15 ani asistent medical la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. La începutul lunii iulie, plecase la mare împreună cu familia: soţia, şi ea cadru medical, şi cei doi copii. Încă din primele zile de concediu însă, bărbatul a început să se simtă rău şi a fost internat la Spitalul din Constanţa. Nu a crezut că se infectase cu coronavirus până nu a făcut testul.

Gabriel Albu, prietenul asistentului medical: "Mi-a zis: Da, Găbiţă, într-adevăr, sunt internat, dar nu te impacienta, pentru că am într-adevăr o răceală foarte puternică la plămâni de la aerul condiţionat din maşină"

Cristina Oprea, reporter Observator: "După ce bărbatul a primit diagnosticul, soţia sa şi-a luat cei doi copii şi s-au întors acasă. Depistaţi şi ei cu Covid-19, au primit îngrijiri medicale, aici la spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, unde femeia lucrează ca asistent medical. Pentru că aveau însă forme uşoare ale bolii, au fost externaţi la cerere şi au rămas în izolare la domiciliu. Iar de atunci, au aşteptat ca tatăl şi soţul să revină acasă".

Familia a primit vestea cumplită prin telefon. Boala avansase rapid, iar corpul lui Florin a cedat.

Anca Tudor, directorul Spitalului de Neuropsihiatrie: "Acest virus ucigaş există! Şi trebuie să conştientizăm că se află printre noi! Chiar foarte aproape!"

La fel de agresiv a fost virusul şi în cazul lui Ionică Potop, asistent medical la spitalul din Vidra, judeţul Vrancea.

Avea 49 de ani, iar 30 de ani din viaţă a luptat ca să-i salveze pe alţii. Ambulanţa l-a luat chiar de la serviciu, iar bărbatul a fost transferat la spitalul din Focşani, direct la Terapie Intensivă. Rezultat: pozitiv la coronavirus.

Pintilie Silviu, primar Vidra: "Au fost nişte complicaţii, s-ar părea că a mai avut şi alte probleme, probleme respiratorii, plămâni. Culmea este că a avut şi momente când a ieşit negativ la coronavirus, la test. Cică chiar ieri ar fi ieşit negativ, dar virusul a influenţat evoluţia bolii lui"

14 zile s-a luptat să trăiască. Soţia şi fiul lui, student în anul 3 de facultate, erau convinşi că va învinge boala. Însă starea lui s-a agravat. Ieri, a fost transferat la Institutul Marius Nasta din Bucureşti, unde i-a fost declarat decesul.

Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea: "Plătim tributul acesti boli nemiloase în modul cel mai grav şi cel mai greu. TAIE Poate că plătim şi tributul atitudinii unora dintre semenii noştri, care înţeleg să sfideze tot ce înseamnă protecţia lor şi a semenilor"

Sfidarea şi nepăsarea sunt decontatete de angajaţii din spitale. Un alt cadru medical, medic cardiolog la Botoşani se zbate acum între viaţă şi moarte la Insitutul Matei Balş din Bucureşti. Şi el a fost transferat direct în secţia de Terapie Intensivă.

De la începutul pandemiei, 3.355 de cadre medicale s-au infectat cu coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Încă un cadru medical a murit, infectat cu coronavirus: "Plătim tribut acestei boli nemiloase în modul cel mai grav şi cel mai greu" (Video)