Caisele româneşti lipsesc cu desăvârşire din pieţe. Mâncăm de la greci
Caisele româneşti par a fi pe cale de dispariţie. Livezile româneşti sunt tot mai puţine, iar recolta este slabă în unele părţi ale ţării şi compromisă în totalitate în altele. Astfel, cea mai mare parte a caiselor de pe tarabe sunt aduse din Grecia sau din Turcia
Caisele româneşti par a fi pe cale de dispariţie. Livezile româneşti sunt tot mai puţine, iar recolta este slabă în unele părţi ale ţării şi compromisă în totalitate în altele. Astfel, cea mai mare parte a caiselor de pe tarabe sunt aduse din Grecia sau din Turcia
Producătorii de caise n-au avut fructe nici măcar pentru ei.
Claudiu Daviţoiu are o livadă de caişi de şase hectare, unde sunt plantaţi peste patru mii de pomi. Spune că a investit 10 mii de euro la hectar, dar acum nu are ce să vândă. Pe lângă vremea nefavorabilă, pomii au fost afectaţi şi de boală, iar mulţi s-au uscat. Aşa că, anul acesta, a avut caise doar pentru gustat.
Pierderile înregistrate sunt uriaşe. Ar fi trebuit să aibă o recoltă de 72 de tone de caise de pe cele 6 hectare cultivate. Deşi sunt la mare căutare, caisele şi piersicile româneşti nu prea se găsesc nici în pieţe, cu toate că unii comercianţi încearcă să-i convingă pe clienţi că marfa este autohtonă.
Majoritatea fructelor de pe tarabe sunt importate din Turcia şi din Grecia.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰